Back to Campaigns

И студентите искат да четат


Ние сме Сдружение “Студенти в действие”, 5 студенти, които от 2018-та година променят облика на Студентски град. Ние заедно със студентите открихме първата денонощна библиотека в Студентски град - StudyHub, а сега искаме да помогнем на квартала отново.

Студентски град е жилищен комплекс в София, в който живеят близо 50 000 души. Като един от най-големите квартали в столицата, той предлага освен жилищни площи, също така и търговски и бизнес площи, но за сметка на това страда от крайна липса на книжарници и места за учене.

Кварталът задоволява жилищните нужди на население, предимно студенти, чрез многоетажните си блокове – общежития. Към дата 30.03.2020 студентите на общежитие са над 25 000 души. В общия случай студентите живеят по двама или трима. Средната големина на една такава стая е около 20 кв.м., когато е с капацитет 3-ма души. 

Представяте ли си как над 25 000 човека нямат нито място за учене, нито книжарница?

Част от проблема с липсата на места за учене го решихме, като създадохме StudyHub. Един от главните проблеми обаче остава - няма книжарница. 

Следващата дългосрочна цел на екипа зад StudyHub е именно създаване на книжарница, която да има и място, където студентите също да имат възможността да учат необезпокоявано.

Първата ни стъпка към създаването на книжарница е всъщност да дадем възможност на студентите да си закупуват книги. Искаме да направим вендинг машина, предлагаща книги, която да сложим на ключово място в Студентски град, за да достигне до колкото се може повече хора. Тя ще включва както български издания, така и чуждестранни и книги “изненада”, които всеки ще може да разбере какви са след като си ги закупи.

За тази цел искаме да съберем сумата от 5000 лв, които ще използваме изцяло за закупуване на машината и зареждането ѝ с нови заглавия и класики.

Вярваме, че четенето е живот! Всъщност, чрез четенето можем да изживеем всеки живот.

Както през 2019-та ни помогнахте да отворим StudyHub, сега Студентски град отново се нуждае от вас! Помогнете ни да осъществим тази си цел.

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Мартина Георгиева
Donated so far
 375  лв.

Goal amount
 5,000  лв.
End of Campaign
24.01.2021
Donor(s)
8

Category : Подобряване на средата

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Сдружение "Студенти в действие"

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  50  лв.
Anonymous donor  10  лв.
Петко Червенков  100  лв.
Синди Стефанова  5  лв.
Anonymous donor  80  лв.

Giveback details


Donate 10 lv. and get:
Брандиран книгоразделител

Total: 20 gift/s/.
 

Donate 20 lv. and get:
Несесер

Total: 10 gift/s/.
 

Donate 30 lv. and get:
Несесер и брандиран книгоразделител

Total: 10 gift/s/.
 

Donate 50 lv. and get:
Брандиран тефтер, несесер и брандиран
книгоразделител

Total: 10 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Мартина Георгиева

Campaign QR Code

И студентите искат да четат - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта