Back to Campaigns

ПРОМЯНАТА - Амалипе


ПРОМЯНАТА е в образованите деца.

Актуално: С набраната сума предстои закупуването на 8 таблета. Амалипе започна нова кампания, която ще продължи до края на учебната година и може да я подкрепите в новата кампания.

Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“ вече 20 години работи за по-доброто бъдеще на ромските деца и младежи, а покрай тях – и за цялата общност. Помагат им да опознаят и запазят своята култура и история. Въвеждат граждански ценности и местно гражданско ръководство в общността, за да й помогнат да се модернизира, да се застъпва за своето развитие и да преодолява предразсъдъците и социалното изключване.

Вярват, че промяната започва от образованието. В партньорство с близо 300 училища в цялата страна, са създали модел, който превръща училището в интересно и приемащо място за всяко дете. Въвличат родителите в училищния живот, създават мрежа от ученици-наставници. Фокусират се върху възможностите и успехите на всяко дете и му дават увереност, че може да успее. В резултат, в училищата, в които работят, под 1% от децата отпадат от образователния процес. Намалели са ранните бракове, а 92% от учениците продължават да учат и след 7 клас.

 

Защо да ги подкрепите: 

COVID-19 пандемията изправи учениците от уязвими и бедни общности пред ново предизвикателство – невъзможност да се включат в дигиталното образование. Проучване на “Амалипе” сред над 200 училищата, показва, че ¼ от учениците нямат подходящи устройства, нито умения да работят добре с тях.

За да им помогнат, “Амалипе” създават кампанията “Стара техника за ново начало“, чрез която призовават всички, които могат, да дарят стари, но работещи дигитални устройства. Събраната техника Центърът предоставя на училищата и на деца от нуждаещи се семейства, с които работят.

Подкрепата за децата обаче не спира до тук. За да ги научат да използват устройствата пълноценно за учене, на помощ идват ученици-наставници. Това са активни младежи, които могат най-лесно да достигнат до своите връстници, да бъдат техни ментори и да ги мотивират. В допълнение “Амалипе” ще срещат децата с професионалисти от IT сектора и други успели хора. Те ще служат за пример на учениците, ще им помогнат да повярват в своите възможности и да следват мечтите си.  

От Център „Амалипе“ знаят, че тези деца имат огромен неразгърнат потенциал и не бива да остават пренебрегнати. Това, което им трябва, е малко надежда и някой да повярва в тях днес, за да бъдат те лекарят или програмистът, които да помогнат на света утре.

Подкрепете ги и Вие, като дарите!

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Пламена Димитрова
Donated so far
 1,185  лв.

Goal amount
 10,000  лв.
End of Campaign
29.12.2020
Donor(s)
12

Category : Образование / наука

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Център за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе"

Donors

Donor Name
Amount
Мария Миланова  50  лв.
Христо Никодимов  100  лв.
Anonymous donor  20  лв.
Веселина Ламбрев  20  лв.
Георги Антонов  300  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Пламена Димитрова

Campaign QR Code

ПРОМЯНАТА - Амалипе - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта