Back to Campaigns

Да помогнем на Народно читалище „Отец Паисий – 1893”, Велинград!


   Нашето читалище се нуждае от подкрепа и големи сърца! За да се изгради читалищната сграда в началото на 20-ти век са направени множество доброволни пожертвувания от поколенията преди нас. Надяваме се в 21-ви век да успеем да съхраним завещаното ни културно наследство!

   Отправяме апел към всички Вас поради належащи ремонтни дейности. Сградата е паметник на културата от местно значение и е собственост на Читалището. През последните две години новото ръководство положи съществени усилия за подобряване на инфраструктурата, като части от покрива бяха отремонтирани. За съжаление площта е голяма, има течове на нови места и една от ремонтираните гримьорни пострада сериозно през проливните дъждове. По-спешен беше течът във входа към библиотеката, който отстранихме и който изплащаме разсрочено. Необходими са ни средства за нови скари, полагане на мембрана, нови керемиди, капаци, улуци. Гримьорната също се нуждае от нова шпакловка и боядисване.

   От сцената на нашето Читалище е започнал творческия си път Николай Гяуров, който е дарил личния си роял за хорова и концертна дейност. В годините назад и днес сме най-силният културен център в общината. В нашите самодейни колективи участват над 100 човека, а в школите се обучават над 70 деца. Формации: Музикална школа за духови и ударни инструменти и Младежки духов оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев”, Школа по пиано, Литературен клуб „Никола Вапцаров”, Самодеен театрален колектив, Детска театрална школа, Смесен хор „Николай Гяуров”, Вокална група „Караоке”, Вокална група „Велина”, Мъжка фолклорна група. 

   Нашият стремеж е Читалището да бъде една съвременна среда за учене, творчество и забавление. Нека съхраним този пламък на просвещението, опазен вече над 125 г.!

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Силвена Байракова
Donated so far
 4,410  лв.

Goal amount
 4,700  лв.
End of Campaign
30.12.2020
Donor(s)
36

Category : Култура / изкуство

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: НЧ "Отец Паисий - 1893"

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  250  лв.
Anonymous donor  50  лв.
Anonymous donor  50  лв.
Anonymous donor  20  лв.
Anonymous donor  10  лв.

Giveback details


Donate 50 lv. and get:
2 броя дизайнерски картички с автор
Петя Константинова

Total: 100 gift/s/.
 

Donate 250 lv. and get:
Дизайнерска чанта от рециклиран
материал, Благодарствен адрес от
Председателя и вписване в Книгата на
дарителите

Total: 10 gift/s/.
 

Donate 1000 lv. and get:
Парти в Кафе-клуб "Читалнята" на дата
по избор

Total: 5 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Силвена Байракова

Campaign QR Code

Да помогнем на Народно читалище „Отец Паисий – 1893”, Велинград! - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта