Back to Campaigns

Подкрепи стипендиантите на Готови за успех


“Искам да съм успешен, защото желая да помагам на хора със сходна на моята съдба”, казва Теньо Георгиев - бивш стипендиант и настоящ дарител.

В тези думи се крие духът на стипендаинтската програма "Готови за успех". Желанието да върнеш доброто, да оцениш подкрепата и да предадеш нататък!

Децата, останали без родители, рядко имат финансова възможност да продължат образованието си - за да оцелеят са принудени да работят. Почти половината от приетите студенти без родители отпадат в процеса на обучение поради липса на финансови възможности.

За изминалите 14 учебни години раздадохме 1433 стипендии - общата им стойност надхвърля 2 000 000 лв. Нашите стипендианти се обучават в престижни университети и специалности в България, те са мотивирани, целенасочени и активни.

В края на тази академична година направихме анализ и взехме решения за промени, които ще позволят стипендиите да имат най-осезаем принос за живота, успешното завършване на обучението и личностното развитие на децата и младежите, които ги получават.

Освен учениците в 12 клас за стипендии могат да кандидатстват и учениците в 11 клас. Размерът на стипендиите за ученици се запазва – 1000 лева годишно.

Подкрепата за студенти в медицински специалности се увеличава

Стипендиите за студенти за учебната 2020-2021 година се увеличават – те ще бъдат 2500 лева годишно и ще бъдат отворени само за специалностите медицина, дентална медицина, рехабилитация и медицински сестри. Бъдещите лекари и сестри имат най-големи ограничения да работят паралелно с ученето си и най-дълго време се обучават и специализират с ниско възнаграждение.

Специални стипендии за най-нуждаещите се

Тази стипендия е за студенти от всички специалности, които са в особено затруднение, ограничения и трудности да завършат обучението си. Със специалните стипендии ще подпомогнем деца и младежи, загубили и двамата си родители или отраснали в социални институции, или имат физически увреждания. Размерът на стипендиите ще бъде – 2500 лева годишно.

Стипендиите набираме изцяло от дарения – от хора и компании, които подкрепят тези млади хора в усилията им да завършат образованието си.

Надяваме се да застанете до нас в каузата!

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Веселина Йорданова
Donated so far
 8,152  лв.

Goal amount
 10,000  лв.
End of Campaign
29.09.2021
Donor(s)
14

Category : Образование / наука

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация Бикоуз

Donors

Donor Name
Amount
Станимир Сербезов  2,500  лв.
GVC services Bulgaria  3,500  лв.
Anonymous donor  50  лв.
Anonymous donor  100  лв.
Anonymous donor  20  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Веселина Йорданова

Campaign QR Code

Подкрепи стипендиантите на Готови за успех - Платформата
Платформата.бг © 2021. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта