Back to Campaigns

Респиратор и кислороден концентратор за АГ болницата във гр. Варна


СБАГАЛ „Проф. д-р Д. Стаматов” ЕООД - Варна е втората по големина в България и единствената специализирана болница по Акушерство, Гинекология и Неонатология, извън столицата. Лечебното ни заведение е уникално за региона, защото разполагаме с единствените за Североизточна България, отделения по „Неонатология“ и „Патология на бременността“.

Отделението по Неонатология е с III ниво на компетентност, лекуваме недоносени деца, с ниско и екстремно ниско тегло, със забавена или затруднена адаптация за самостоятелна дихателна активност, както от Варна, така и от цялата област. През интензивното ни отделение преминават стотици малки пациенти, които се нуждаят от компетентната и навременна медицинска грижа, модерна и високоспециализирана апаратура.

В отделение „Патология на бременността“ се обслужват и лекуват пациентки в различен етап на бременността с разнообразна патология и придружаващи заболявания. Бременността е особено състояние за женския организъм, свързано с повишен риск от инфекции за бременната и бъдещото бебе. Респираторните вируси са едни от заболяванията, от които са опасни за бременните жени, заради по-тежкото протичане на заболяването при тях. Тези вируси могат да предизвикат преждевременно раждане на новородени с ниско и екстремно ниско тегло. Своевременните медицински грижи се основават на адекватните лечебно-диагностични мероприятия, провеждани съобразно състоянието на пациентките.

Екипът на АГ Болница – Варна сме изключително мотивирани да се изправим пред предизвикателствата на новата пандемия Covid-19 и да осигурим високоспециализирано и качествено медицинско обслужване на пациентите, спазвайки добрите медицински практики. За нас е важно здравето на българската жена и новородените деца.

За да можем да осигурим навременна и адекватна медицинска помощ на всички нуждаещи се бъдещи майки и техните новородени бебета, СБАГАЛ - Варна има необходимост от закупуването на:
- Респиратори за инвазивна и неинвазивна дихателна реанимация и респираторна поддръжка на възрастни - 2 броя.
- Кислороден концентратор за деца - 1 брой


Нека се обединим в този труден момент, в името на нашите деца и бъдещи майки!

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Емил Ковачев
Donated so far
 230  лв.

Goal amount
 84,250  лв.
End of Campaign
27.04.2020
Donor(s)
9

Category : Бедствия / кризи

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: СБАГАЛ "ПРОФ. Д-Р Д. СТАМАТОВ - ВАРНА" ЕООД

Donors

Donor Name
Amount
Дарина Павлова и Димитър Иванов  40  лв.
Anonymous donor  10  лв.
kremena ivanova koeva  20  лв.
Ида Модева  10  лв.
Теодор Якимов  10  лв.

Giveback details


Donate 500 lv. and get:
Безплатен цялостен гинекологичен
преглед (преглед, УЗД, цитонамазка) и
консултация с лекар АГ

Total: 50 gift/s/.
 

Donate 5000 lv. and get:
Плакет с името на Дарителя

Total: 3 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Емил Ковачев

Campaign QR Code

Респиратор и кислороден концентратор за АГ болницата във гр. Варна - Платформата
Платформата.бг © 2023. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта