Back to Campaigns

'Наука в кутийка' за всички деца


Избирайки нашата кауза, Вие давате възможност на деца в неравностойно положение и/ли от семейства с ниски доходи от цялата страна да се доближат до забавната наука и знанието – да учат, грешат, откриват, изследват и експериментират, докато играят заедно.

Данни от последни изследвания в образованието показват, че българското училище – вместо да създава възможности, продължава да възпроизвежда и задълбочава социалните неравенства... У нас качественото обучение и развитие обикновено се постигат с дейности ИЗВЪН КЛАСНАТА СТАЯ, които изискват финансов ресурс. Това на практика лишава от избори децата от семейства с нисък социално-икономически статус и от социални услуги/ домове за деца. Те рядко си позволяват да мечтаят смело и да се видят като бъдещи учени, инженери, творци, предприемачи, политици...

Настоящата пандемична ситуация трайно усложни и/или прекъсна  достъпа на децата до извънучилищни занимания, насърчаващи любопитството и създаващи положително отношение на ученето. В отговор Музейко създаде продукт, наречен «Музейко в кутийка». Това е комплект с линк към видеопрезентация, инструкции и материали за работа, който можете да поръчате и да отворите пред децата в класната стая или у дома, като разкриете пред тях вълнуваща тема от света на науката. Първите теми, които избрахме, бяха: «Коледа в кутийка» (за историята на празника и различни традиции по света, данни от ботаниката за дървесните видове, свързване на електрическа схема за изработване на коледна картичка) и «Звездни детективи» (за астрономията).

В края на миналата и началото на тази година с помощта на набрани средства от благотворителни кампании успяхме да изпратим над 1200 кутийки на деца от семейства с нисък доход и социални заведения от 24 населени места в страната. От ежедневното си общуване (макар и дистанционно) с учители и социални работници разбираме, че «Музейко в кутийка» се радва на засилващ се интерес. Получихме запитвания от много малки градове и села, където учат деца, които и преди пандемията от COVID-19 са били с ограничен достъп до подобни преживявания.

За да продължим да изпращаме кутийки, се нуждаем от финансов ресурс. В настоящата ситуация на чувствително намален посетителски поток, разходите на Музейко значително превишават приходите. Ще бъдем истински благодарни, ако подкрепите усилията ни.

Събраните средства от тази кампания ще покрият разходите за достигане на комплекти „Музейко в кутийка“ до деца в неравностойно положение. Всеки 6 лева от получените дарения ще осигурят комплект за 1 дете от училищен клас или социална услуга.

Благодарим на всички, които биха подкрепили нашата инициатива!

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Анелия Фернандес
Donated so far
 1,087  лв.

Goal amount
 3,000  лв.
End of Campaign
27.06.2021
Donor(s)
15

Category : Образование / наука

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация 'Музейко'

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  65  лв.
Ренета Цанкова  300  лв.
Anonymous donor  200  лв.
Anonymous donor  50  лв.
Карина Ангелиева  100  лв.

Giveback details


Donate 50 lv. and get:
благодарствено писмо

Total: 0 gift/s/.
All giveback are sold.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Анелия Фернандес

Campaign QR Code

'Наука в кутийка' за всички деца - Платформата
Платформата.бг © 2022. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта