Back to Campaigns

Подкрепете младите таланти от МГ 'Баба Тонка' - Русе


i love mathsMG Baba tonka

Всяка година МГ "Баба Тонка"  подготвя национални състезатели по математика, информатика, лингвистика, физика и други природни науки. Учениците  успяват да завоюват призови места на международни олимпиади и доказват, че подготовката им не отстъпва на най-добрите международни школи.  През състезателната година се провеждат и други престижни турнири като станалите популярни напоследък математически състезания в Азия, както и състезанията по природни науки в Русия и съседна Румъния. Нашите ученици също имат желанието да участват и не веднъж са търсили средства за финансиране на такова пътуване.

Освен природните науки, училището има традиции и при развитието на клубове по интереси. Клубовете по дебати, роботика и дронове, спортните клубове, Клубът по предприемачество, клубовете по творческо писане и езици развиват ключовите умения на младежите и допринасят за добрия имидж на училището. През 2020 г. театрална трупа “МАГИМ“ към гимназията ще отбележи своя 100-годишен юбилей с поредица от дейности. Те имат нужда от финансова подкрепа за заснемането на филм и издаването на книга за историята на трупата, за подготовка на театралната постановка, за организиране на среща на поколенията и за популяризиране на феномена ученически театър.

Фонд "Математика на бъдещето" към настоятелството на МГ "Баба Тонка" е основният дарител за повечето инициативи за развитието на младите таланти. Предприемачи, завършили гимназията предоставят чрез фонда редовно средства, за да имат шанс учениците да докажат знанията си в конкуренция с най-добрите в света. Участието в международни състезания е огромен стимул за младежите - тяхната увереност нараства, а възможностите им за успешна реализация се увеличават след всяка изява. Интензивната подготовка за една силна олимпиада генерира знания и умения, които са несравними с обичайния  образователен процес. Това е един от факторите, които формират бъдещите успешни личности в различни сфери на живота.

Амбицията на МГ "Баба Тонка" е да предложи на повече ученици възможността да се докажат на международната сцена. Това би дало нов фокус и импулс в подготовката на младежите. Ако ресурсите на Фонд "Математика на бъдещето" бъдат разширени с допълнителни дарения, гимназията ще има повече представители в силни състезания и ще продължи да утвърждава лидерската си позиция в страната. Учениците от театралната трупа също ще могат да реализират своите творчески проекти в по-голям мащаб и да докоснат повече хора. Помогнете и вие да осигурим достътъчно средства за развитие потенциала на нашите ученици. Целта ни за тази година е привличане на допълнително финансиране от 20 000 лв, с които ще продължим започнатите вече инициативи и дори ще развием по-широк спектър от дейности.

Ако сте свързани с Русе и МГ "Баба Тонка" и ако разпознавате стимулирането на талантливи младежи като лична кауза - вашата помощ може да направи значителна разлика! С вашето дарение вие ставате наш съмишленик за утвърждаване на авторитета на училището и продължаване на успешните му традиции. Подкрепете младежите, които са лицето на МГ "Баба Тонка" и Русе пред България и света!

 

Тази дарителска кампания е част от инициативата #ЩедриятВторник с мотото “Лично за дарителството в училище”.

Освен през Платформата.бг, можете да я подкрепите и през DMSbg.com
DMS BABA TONKA и https://dmsbg.com/15453/baba-tonka/

#ЩедриятВторник през 2019 е на 3 декември.
Вижте повече на: https://givingtuesday.bcause.bg/

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Теодора Енева
Donated so far
 1,008  лв.

Goal amount
 20,000  лв.
End of Campaign
13.12.2019
Donor(s)
11

Category : Образование / наука

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: МГ "Баба Тонка", Русе

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  100  лв.
Севил Рахимова  100  лв.
Anonymous donor  208  лв.
Бойко Иванов  30  лв.
Anonymous donor  100  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Теодора Енева

Campaign QR Code

Подкрепете младите таланти от МГ 'Баба Тонка' - Русе - Платформата
Платформата.бг © 2023. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта