Back to Campaigns

Фонд Нашите родители


Фонд "Нашите родители" се управлява от Фондация BCause .

Фондът има за цел подобряването на здравните и социалните грижи за възрастните хора и подкрепа на културни инициативи и връзка между поколенията.

Със средства от фонда се финансират: осигуряване на достъп до здравни изследвания и консултации със специалисти, осигуряване на социална подкрепа за възрастни хора от малки населени места, подкрепа за местни културни институции, формални и неформални групи на възрастните. 

От началото на месец октомври 2017 г., Фонд "Нашите родители“ подкрепя Фондация "Проект Северозапад", която предоставя услугата помощ в дома на самотноживеещи възрастни хора в Северозападна България. 

Мария живее на малка уличка, в най-отдалечения край на селото, в малкатаи сгушена в планинатакъщичка. От няколко години не е ходила по-далеч от двора, стига само до кокошките - по-далече не може, болестите и старостта са я приковали към стаята, леглото и телевизора с екзотичните сериали. Не може сама да си запали печката, не може дори сама да си стопли супата, тенджерата е много тежка, а на нея ѝ треперят ръцете.

Казва, че вече не си спомня как изглежда кметството, магазина и пощата.

Най-голямата й болка обаче не е това, а болестта на сина й, с когото тя споделя скромната си къща. Няма снаха и внуци, но има него. Той помага с каквото може, но ръцете му са болни. Не може да насече дървата, да изчисти натрупалият се на прага сняг, не може сам да измете илида изхвърли боклука.

От началото на годината нейна подкрепа и дясна ръка е Кирчо. Идва всяка сутрин, носи и хляб и поръчката от магазина. Разчиства снега, цепи от купа нарязани дърва, внася ги в стаята до старата печка и ги подрежда за да има до следващия ден. Сяда на стола до леглото на Мария за да си поговорят за селото, за хората, за сериала.

Подкрепете ни, за да може повече възрастни хора като Мария да чуят добра дума, да усетят грижа и помощ в

ежедневието си.

 

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Веселина Йорданова
Donated so far
 2,810  лв.

Goal amount
 5,000  лв.
End of Campaign
28.01.2021
Donor(s)
23

Category : Трета възраст

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фонд "Нашите родители", BCause

Donors

Donor Name
Amount
Ивелина Цонкова  100  лв.
mahmud alaeddin  10  лв.
Maria Zdravkova  300  лв.
Anonymous donor  50  лв.
Anonymous donor  100  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Веселина Йорданова

Campaign QR Code

Фонд Нашите родители - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта