Back to Campaigns

Нова лодка за Божидар


Божидар е роден 2006 г., през м. декември става на 13 години. Той е дете с разстройство от аутистичния спектър. В училище е подпомаган от ресурсен учител и психолог.

Божидар тренира гребане. За него спортът е врата към преодоляването на предразсъдъците към различните. За да надгражда постигнатото, той се нуждае от нов каяк и ново гребло. Към момента тренира с лодка, произведена преди повече от 40 години в бившата ГДР. Спортът има голямо влияние в неговото развитие и социализиране. Божидар започна уроци по гребене-каяк преди три години като терапия и забавление, а днес вече има постигнати резултати. На републиканското първенство през 2019 г. Божидар се класира пети на К1 1 000 м момчета F2.

Гребането е много полезен, но и много скъп спорт! За закупуването на нова лодка и гребло, съобразени с неговото тегло и ръст са нужни 4 800 лв., като лодката може да се ползва и от други деца. Божидар тренира в Спортен клуб по кану-каяк „Водна земя” - единственият клуб, който работи с деца с увреждания и проблеми в развитието. Федерацията по гребане не помага по никакъв начин.

Единственият начин е да се намерят дарители с добри сърца Ще бъдем благодарни на всеки, помогнал за развитието и постигането на по-добри резултати в спорта на тези деца и нека покажем, че тези деца могат да се реализират!

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Васил Гроздев
Donated so far
 4,800  лв.

Goal amount
 4,800  лв.
End of Campaign
31.12.2019
Donor(s)
55

Category : Деца и възрастни с увреждания

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Спортен клуб "Водна земя"

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  30  лв.
Anonymous donor  100  лв.
Николай  30  лв.
Anonymous donor  300  лв.
Димитър Дончев  30  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Васил Гроздев

Campaign QR Code

Нова лодка за Божидар - Платформата
Платформата.бг © 2023. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта