Back to Campaigns

ДА ПОМОГНЕМ НА АЛЕКС ДА ХОДИ


Слънчевата Алекс е родена с рядката диагноза „Фибуларна хемимелия ”- пълна липса на малък пищял и скъсен десен крак с деформирани глезен и стъпало.
Лечението е оперативно, в няколко етапа и се извършва най-успешно от д-р Пейли, САЩ Флорида.
Благодарение на помощта на стотици дарители първият етап от лечението на Алекс завърши успешно през юли 2018 година.
Беше направена успешна корекция на глезена, изправяне на тибията и удължаване на крачето с 5 см, след което Алекс премина през 7- месечна рехабилитация в Пейли институт. Първият етап от лечението ѝ продължи 10 месеца, които бяха изключително трудни за нея и нас, семейството й. Но тя не веднъж доказа, че е герой и се справи перфектно с всяко предизвикателство. Няма да скрием, че през този период имаше и много сълзи и болка, но след постигнатия резултат се видя, че всичко си е заслужавало. И така за кратко малката ни принцеса се радваше на много игри с приятелчета, тичаше на воля с тях, а в момента дори ходи на детска ясла.
За съжаление, с времето разликата между двата й крака продължава да нараства, което започва отново да затруднява ходенето.
След извършен преглед през април 2019 година, при д-р Пейли, бе уговорено продължаване на лечението ѝ, което е насрочено за есента на 2020 г.
Поради липсва на средства се налага да започнем нова благотворителна кампания. През този втори етап от лечението на Алекс, отново ще бъде направена корекция на глезена и тибията и ще бъде удължено крачето със 6 см. Ще има и дълга рехабилитация по време на удължаването на костта и по време на калцирането ѝ, като общо лечението ще продължи около 10 месеца.
След което ще започне третия етап от лечението - на около 9-10 годишна възраст, който е финален.
През него ще се извърши още една операция и на двата крака- удължаване с 8см. на десния крак и спиране растежа на левия крак, за да може в края на лечението да се постигне максимално изравняване на двете крачета. Този етап също ще продължи около 10 месеца.
От Фонда за лечение на деца, има няколко отказа за подпомагане лечението на Алекс. Това е и причината да се обърнем към вас за помощ, защото се оказвате единствената ни надежда.
За завършване на лечението на Алекс са нужни 787788 лв. До момента има събрани 196000лв. Остава да съберем сумата от 592000 лв.
Вярваме, че с вашата подкрепа отново ще се сбъднат нашите мечти – Алекс да бъде едно нормално развиващо се дете, което се радва на детските игри наравно с другите деца.


Нека запазим нейната харизматична усмивка, която винаги успява да ни зареди с положителна енергия.

Още начини за подкрепа - Изпратете DMS с текст на латиница ALEXANDRA на номер 17 777 или дарете онлайн на

DMS ALEXANDRA

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
ВЕНЕТА КРЪСТЯНИНА
Donated so far
 2,295  лв.

Goal amount
 592,000  лв.
End of Campaign
25.08.2020
Donor(s)
24

Category : Деца и възрастни с увреждания

Legal state: INDIVIDUALS

Beneficiary: АЛЕКСАНДРА АЛЕКСАНДРОВА КРЪСТЯНИНА

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  50  лв.
Anonymous donor  200  лв.
Anonymous donor  100  лв.
Paolina Kitova  100  лв.
Anonymous donor  20  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
ВЕНЕТА КРЪСТЯНИНА

Campaign QR Code

ДА ПОМОГНЕМ НА АЛЕКС ДА ХОДИ - Платформата
Платформата.бг © 2022. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта