Back to Campaigns

Близостта е в общуването!


Помогни на възрастен човек да получи грижа и разбиране в своя дом!

Присъединете се към кампанията на „Каритас” в подкрепа на възрастни хора, страдащи от здравословни проблеми и имащи нужда от професионални грижи и наблюдение. Вашето дарение ще осигури нужните на възрастния човек медицински и социални грижи, предоставени директно в неговия дом от сътрудниците към Домашни грижи на Каритас.

Услугата „Домашни грижи на Каритас” се реализира от мобилни екипи от медицински сестри и социални помощници, които посещават възрастния човек в дома му и му предоставят нужните грижи, според неговите здравословни и социални потребности.

Целта на услугата „Домашни грижи на Каритас” е да даде адекватен отговор на нуждите на хората от третата възраст, отчитайки едновременно техните здравни и социални потребности.   

Благодарение на Домашни грижи на Каритас:

  • Възрастният човек изживява старините си в своя собствен дом.
  • Възрастният човек получава грижи и подкрепа от специалисти.
  • Предотвратява се постъпването на възрастния човек в болнични заведения и специализирани институции, като старчески домове.
  • Повече от 350 възрастни хора получават грижи, внимание и разбиране в своите домове, а с това и спокойствие, уют и сигурност, от които имат най-голяма нужда в своето ежедневие.

Човешката и професионална подкрепа, която сътрудниците към Домашни грижи на Каритас оказват, възвръща достойнството в погледа на възрастния човек и усмивката върху старческото лице. Защото близостта е в общуването, а общуването е най-силният двигател на желанието за живот.

За да осигурим домашни грижи на 60 възрастни хора в продължение на 1 месец, се нуждаем от 2600 лв. Това са средно месечните разходи на един център за Домашни грижи на Каритас.

Необходимите средствата са за: частично възнаграждение на членовете на мобилния екип, обгрижващ възрастните хора; транспортни разходи, с които се извършват посещенията, пренасянето на помощни средства, пазаруването, заверки на здравни книжки и под.; административно-организационни разходи, необходими за извършването на услугите – закупуване на медицински консумативи и санитарни материали, телефон, ток, интернет и под.

Убедени в силата на Човечността, вярваме, че заедно с Вас можем да помогнем на възрастните хора да изживеят старините си спокойно. В грижа и обич!

* * *

Каузата набира средства в рамките на инициативата #Giving Tuesday - глобална инициатива, посветена на дарителството. Това е ден, в който всички - предприемачи и експерти, семейства, компании, обществени организации, ученици и служители, могат да дарят малко от своя талант, пари, услуги, храна или просто време на някой, който има нужда от това. Научете повече на: http://givingtuesday.bcaf.bg/

 

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Каритас България
Donated so far
 320  лв.

Goal amount
 2,600  лв.
End of Campaign
01.02.2016
Donor(s)
4

Category : Трета възраст

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Каритас България

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  100  лв.
Kornelia Kozovska  100  лв.
Елица Баракова  100  лв.
Anonymous donor  20  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Каритас България

Campaign QR Code

Близостта е в общуването! - Платформата
Платформата.бг © 2023. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта