Back to Campaigns

Грижа в собствения дом – достойни старини за възрастните хора


BD LOGO  Каузата участва в националната дарителска инициатива "България дарява".

В България има много възрастни хора, които, забравени в своя дом, тихо преживяват старините си. До вчера активни, днес притихнали и болни, преживяват скромно с насъщния. Бедността и самотата са сред капаните, в които често попадат. Ако към тях прибавим и отсъствието на близки хора, които да са им в подкрепа, картината от нерадостна става трагична.


За възрастните хора обаче има алтернатива. За тях „Каритас“ реализира услугата „Домашни грижи”, чрез която мобилни екипи от медицински сестри и социални помощници, посещават възрастния човек в дома му и и му помагат в ежедневните грижи за здравето, хигиената и социалния му живот. Освен че предоставят професионални грижи, сътрудниците на „Каритас“ се отнасят към възрастния човек с разбиране, внимание и с топло отношение и усмивка отнемат болката, разсейват самотата и осмислят монотонните и не леки дни на старостта му.


Услугата „Домашни грижи на „Каритас” осигурява спокойствието на възрастния човек, че изживява старините си в своя собствен дом и че може да разчита на грижата и подкрепата на специалисти, които му помагат за подобряване и поддържане на здравословното състояние и достойно изживяване на старините.

През годините създадохме 9 центъра за Домашни грижи, като мобилните екипи към тях осигуряват професионални домашни грижи на над 360 възрастни хора от 14 населени места в България.

Разходите за осигуряването на дългосрочни комплексни (здравни и социални) домашни грижи на един възрастен човек за един месец възлизат на 90 лв. Тук влизат: транспортни разходи, нужни на екипите към центровете за Домашни грижи на „Каритас“ да достигнат до домовете на възрастните хора, административни разходи, необходими за извършването на услугите; възнаграждения на медицинските сестри и социалните помощници към центровете.

За да осигурим домашни грижи на 30 възрастни хора в продължение на 3 месеца, се нуждаем от 8100 лв.

Бъдете част от нашата кауза. Нека заедно помогнем на възрастните хора да изживеят старините си достойно. Защото СМЕ ХОРА и защото правото на достоен живот е изконно за всеки човек.

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Каритас България
Donated so far
 0  лв.

Goal amount
 8,100  лв.
End of Campaign
16.04.2019
Donor(s)
0

Category : Трета възраст

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: "Каритас България"
No donations received
Be the first to donor!

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Каритас България

Campaign QR Code

Грижа в собствения дом – достойни старини за възрастните хора - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта