Back to Campaigns

Фонд в подкрепа на жени жертви на домашно насилие


През 2019 година Фондът събра 36 000 лева. Средствата са дарени от компании, както и от физически лица. Закупихме лекарства и храна, заплатихме здравни услуги, юридическа защита и подслон на деца и жени, настанени в кризисни центрове. Благодарим за всички дарители!

Фондация BCause се обръща към вас с призив за солидарност. Направете дарение за Фонда в подкрепа на жени жертви на домашно насилие!


28 жени са убити през 2018 година от своите бивши или настоящи съпрузи или партньори или от свой близък. 3 деца за убити от своите бащи. Това е статистика по информация от медиите.Българската държава няма официална статистика за насилието над жени у нас.

„Възпитателни“ шамари, контрол къде отива и с кого говори, забрана да ходи на работа, защото нейната работа е „да си гледа децата“. Или колежката, която идва с тъмни очила на работа, за да скрие насиненото око... Познаваш ли жени като тях?

Ани загубва нейното бебе, след като мъжът й я заключва бременна и само по хавлия на балкона през зимата, за часове. Това е финалът на поредния им скандал. Преди това е имало много други – крясъци, шамари... Едва след като помята, Ани събира сили да напусне мъжа си. Повече никога няма да допусне мъж до себе си.

Еми е майка на две деца и заради тях търпи. Не работи повече от десет години, няма свои пари. Няма къде да отидат. Едва събира сили да сподели с майка си. Но майка й казва, че „всяка жена трябва да си знае мъжа и дома“ и не я приема. „Всички се карат“, нормално е. Пък и той я обича, разбира се. Ако я удря, то е защото си го е заслужила – може да се старае повече. А и в малък град къде да се скрие. Трябва да замине надалеч. С децата. Без багаж, за да не бъде разкрита. Някой ден, може би...

Лили и съпругът й са юристи. Познават се от университета, а сега работят в големи кантори. Уважавани са и затова никой не бива да научава. Никой от приятели им не подозира какво се случва зад стените на дома им. Дъщеря им е мълчалив наблюдател. Това e голямата им страшна тайна. Един ден никой няма да повярва на Лили, че е „паднала по стълбите“.

Познавате ли жени като тях? Лайковете във Фейсбук не са достатъчни! Психологическа помощ, юридическа защита, подслон, храна, обучение за започване на работа – всичко това струва пари. Те имат нужда от истинска помощ, от вашата помощ!

 

 

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Веселина Йорданова
Donated so far
 8,004  лв.

Goal amount
 10,000  лв.
End of Campaign
04.03.2020
Donor(s)
84

Category : Човешки права

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация BCause

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  50  лв.
Anonymous donor  200  лв.
Anonymous donor  20  лв.
Никола Пенчев  40  лв.
Anonymous donor  40  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Веселина Йорданова

Campaign QR Code

Фонд в подкрепа на жени жертви на домашно насилие - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта