Back to Campaigns

Дай кариерен старт на ученици от малки населени места


Учениците от малките населени места в общините Ябланица и Луковит нямат достъп до възможности и положителни примери за подражание, които да им покажат, че с образование могат да постигнат високи успехи, независимо откъде са започнали.

Затова “Училищни чудеса” създаде програма “Старт в кариерата”, която ще се реализира за първа година в двете общини. Инициативата е насочена към ученици в 11-12 клас, които са преминали през лидерската програма на "Училищни чудеса". Децата, които участват в нея, ще имат възможност да се включат в:

  • ценни сесии по кариерно ориентиране, които да ги насочат към професиите/работата, която е най-подходяща за тях;
  • интензивни уроци по Български език и литература и Английски език, за да придобият още увереност и самочувствие, когато общуват;
  • индивидуален ментор, който да ги подкрепя и мотивира.

Програмата „Старт в кариерата“ има за цел учениците да могат успешно да предприемат следващата си кариерна стъпка след 12 клас: да влязат в университет или да започнат работа, която да им осигурява финансова стабилност и да бъде стимул да вървят напред. Тези ученици ще бъдат доказателство за всички в общността, която често е скептична и обезверена, че упоритият труд и добро образование могат да отведат всяко дете, където пожелае, независимо откъде е започнало.

През учебната 2018/2019 г. шест ученици от общините Ябланица и Луковит са част от програма “Старт в кариерата”, след като успешно кандидатстваха и преминаха през подбора на “Училищни чудеса”.

Набраните средства ще се използват, за да покрият част от разходите за индивидуална подкрепа на учениците, които включват:

  • пътни и командировъчни разходи на ментори, които индивидуално да консултират учениците спрямо избраната от тях кариерна пътека;
  • допълнителни курсове /уроци/ обучения или друго необходимо, за да реализират учениците бъдещите си планове;
  • пътни разходи за координатори от екипа на “Училищни чудеса”, които да провеждат индивидуални срещи с родителите и класните ръководители на учениците от програмата с цел да бъдат максимално подкрепени.

През годините “Училищни чудеса” се утвърди в общините Ябланица и Луковит като една от най-активните организации с фокус върху личностното развитие на учениците в региона. Имаме доверието на ученици, родители и местни институции. Можем да се похвалим, че сме вдъхновили 47 ученици от 12 различни населени места да се превърнат в местни лидери.


Подкрепете “Старт в кариерата”, за може първите сред тях да предприемат успешно следващата си кариерна стъпка и да послужат за пример за своите връстници си и за всички в общността!

Можете да ни подкрепите и чрез DMS START на номер 17777 за трите мобилни оператора, за повече подробности: https://goo.gl/oZaMt1

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Иглика Атанасова
Donated so far
 1,630  лв.

Goal amount
 2,500  лв.
End of Campaign
05.12.2018
Donor(s)
12

Category : Образование / наука

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация "Ук"

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  300  лв.
Любов и приятели  250  лв.
Петя Григорова  50  лв.
Anonymous donor  500  лв.
Anonymous donor  20  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Иглика Атанасова

Campaign QR Code

Дай кариерен старт на ученици от малки населени места - Платформата
Платформата.бг © 2021. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта