Back to Campaigns

Застани до нас и ДАРИ!... Любовта не бива да боли!


Само през последните месеци, 43 жени, 3 мъже и 4 деца се осмелиха да разкажат своята житейска история, да споделят за своята болка и да потърсят подкрепа, сядайки с доверие на жълтите фотьойли в Консултативно-информационния център на Сдружение “Самаряни”...

Едно телефонно обаждане на 042/64 11 11 - консултативната ни линия за пострадали от домашно насилие е достатъчно, за да застанем до всеки човек - жена, мъж или дете, потърсили помощ при нас. Знаем, че често те изпитват срам, безпомощност, несигурност и се чувстват сами, сковани от страх и безсилие… Затова денонощно сме там - от другата страна на слушалката и приемаме обаждания дори и в 03:00 часа през нощта!

Повечето пострадали жени, които търсят помощта ни, не се нуждаят от настаняване в нашия Кризисен център “Самарянска къща”, но не знаят нито към кого да се обърнат, нито какво да предприемат. Обаждат се и мъже, за които е немислимо да споделят открито за насилието в домовете си и само анонимността на телефонния разговор им дава кураж да се престрашат и да потърсят помощ… Всички те получават сигурност и подкрепа в нашия Консултативно-информационен център, защото от 20-годишния ни опит знаем много добре как работят институциите, познаваме Закона за защита от домашното насилие и можем да го обясним на достъпен за тях език. Изслушваме всеки от пострадалите, консултираме ги относно правата им и ги подкрепяме в избора им да очертаят своя нов път. Заставаме до всеки от тях и с готовност го придружаваме до болница, полиция, съд, прокуратура, дирекция за социално подпомагане, училище, детска градина и навсякъде, където е необходимо. 

Вярваме, че всеки има право на своята нова посока за живот без насилие!

Искаме все повече от тези хора, попаднали в ситуация на насилие, да се осмелят да потърсят помощ, да се доверят и да намерят необходимата им подкрепа… Затова ние, от Сдружение “Самаряни”, започваме тази дарителска кампания, с която силно се надяваме да успеем да открием онези специални дарители, с които заедно да достигнем сумата от 12 360 лева, необходими за 6-месечното обезпечаване на дейността на Консултативно-информационния ни център - за осъществяването на информационна кампания, за провеждането на консултации, за покриването на транспортни разходи и издръжка на центъра, както и за други възникнали необходими разходи.

Искаме всеки човек, пострадал от домашно насилие, да знае, че от другата страна на слушалката или в уютната приемна с жълти фотьойли, в нашия Kонсултативен център, ще намери специалист, който търпеливо ще го изслуша и ще го насочи и придружи стъпка по стъпка навсякъде, където е необходимо, за да спре насилието в неговия живот!

Бъди наш дарител и застани до нас! 

Заедно с теб можем да вдъхнем увереност на всеки, пострадал от домашно насилие, с посланието ни: “Има кой да те чуе и да застане до теб!... Любовта не бива да боли!”

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Иванка Иванова-Попова
Donated so far
 4,150  лв.

Goal amount
 12,360  лв.
End of Campaign
31.05.2024
Donor(s)
8

Category : Човешки права

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Сдружение "Самаряни"

Donors

Donor Name
Amount
Надежда Георгиева  60  лв.
Снежана Бекярова  30  лв.
Ралица Ценова  3,600  лв.
Anonymous donor  200  лв.
Anonymous donor  100  лв.

Giveback details


Donate 50 lv. and get:
Значка

Total: 50 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Иванка Иванова-Попова

Campaign QR Code

Застани до нас и ДАРИ!... Любовта не бива да боли! - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта