Back to Campaigns

Помогни на пострадалите от домашно насилие от малките села край Попово


Ивана е на 27 години и сама отглежда двете си деца в малко село край град Попово. Там тя намира спасение, след като през последните три години от живота си е била напълно изолирана, подлагана на тормоз и тежки побои от мъжа си. Бягайки от жестокото насилие, майката потърси помощ от „Асоциация НАЯ“. Помогнахме й да получи съдебна заповед за защита, да си намери нова работа и да се настани в общинско жилище.

Ивана е една от жените, които подкрепяме в откритата ни приемна в град Попово, където всеки петък изпращаме мобилен екип от психолог и социален работник. Ако не беше тази приемна, нямаше как да помогнем на жените и децата от малките села в района, които трябва да пропътуват повече от 120 километра до Търговище и обратно. Годишно към приемната се обръщат 30 жени, с които нашите специалисти работят между 6 месеца и 2 години, а броят консултации е близо 600.

В началото приемната работеше само по 2-3 часа на ден, защото нямахме наше помещение. Помогна ни Община Попово, която ни предостави за безплатно ползване стая от 50 квадрата в центъра на града. С тази кампания искаме да съберем 5 000 лева, с които ремонтираме тази стая - да преградим два отделни кабинета, да подменим дограмата и подовата настилка, да боядисаме стените.

Стани дарител! Помогни ни да сме по-близо до жените като Ивана и нейните две деца! 

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Нина Николова
Donated so far
 305  лв.

Goal amount
 5,000  лв.
End of Campaign
30.04.2024
Donor(s)
5

Category : Човешки права

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Сдружение "Асоциация НАЯ"

Donors

Donor Name
Amount
Аргия ООД  200  лв.
Мария Кънчева  50  лв.
Снежана Горелова  15  лв.
Justine Toms  20  лв.
Георги Андреев  20  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Нина Николова

Campaign QR Code

Помогни на пострадалите от домашно насилие от малките села край Попово - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта