Back to Campaigns

Защитено пространство 'Детство без насилие'


По повод Международния ден на жената – 8 март сдружение „Жените на Казанлък“ стартираме дарителска кампания за обзавеждане и заплащане труда на специалисти в Защитено пространство „Детство без насилие“ към Центъра за превенция на насилието над жени и деца в Казанлък. Средствата ще използваме за закупуване на климатик, преградна стена, работни маси, столове, барбарони, килим, таблет канцеларски материали и пособия, хонорар на психолог и социален работник.

Защитеното пространство ще се използва за работа с децата на Казанлък, които са преживели домашно насилие, били са свидетели на различни форми на насилие в семействата си, както и са преживели агресия в училище.

Само през 2023 г., ние от сдружението работихме със 17 деца, както и с 308 ученици от различни класове от местни училища. Тъй като броят на децата, които имат нужда от нашата психологическа помощ и подкрепа нарасна, а помещението, с което разполагаме и използвахме досега не е пригодено за ефективна работа, интерактивни игри и занимания, се налага да обособим и оборудваме отделно място с капацитет до 25 деца и за групови занимания.

В новото Защитено пространство специализиран екип от психолог и социален работник ще продължат да оказват психологическа подкрепа за преодоляване последиците от преживяното насилие. Децата получават усещане за сигурност, защитеност и споделена емоционална близост, които им помагат да излязат от кръга на насилието в живота си.

Всяко дете има право на защита от всички форми на насилие. Всяко дете има нужда от своята спасителна мечта, има нужда да се почувства значимо, без тревоги и стрес. Всяко дете има нужда да расте свободно, защитено и сигурно.

Нека върнем усмивките на тези деца! Подкрепете децата на Казанлък да имат щастливо детство!

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Стела Кехайова
Donated so far
 2,351  лв.

Goal amount
 10,000  лв.
End of Campaign
27.04.2024
Donor(s)
8

Category : Деца в риск

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Сдружение 'Жените на Казанлък'

Donors

Donor Name
Amount
Magdalena  50  лв.
Гергана Павлова  16  лв.
Светлозар Стефанов  2,000  лв.
Anonymous donor  200  лв.
Мария  30  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Стела Кехайова

Campaign QR Code

Защитено пространство 'Детство без насилие' - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта