Back to Campaigns

То било толкова тъжно...


Ако някъде има невидима йерархия на доброто, което можеш да направиш – това да утешиш дете, да го прегърнеш и обичаш стои най-високо. Обичам и се възхищавам на това, което правят хората в ателие „Прегърни ме“ за децата. То не е само за децата, за всички ни е, защото няма щастливо общество там, където има и едно нещастно дете.
Георги Господинов

*  *  *

Нямаме право да показваме техните лица, нямаме право да разказваме техните лични истории – на децата с изтощени сърца, на разделени или бедни родители. Почивните дни и ваканциите те не посещават любимите си баба и дядо, не пътуват по екзотични места. Тях съдбата ги е отпратила в поредната социална институция, под ключ, с един дежурен възпитател.

Проект „То било толкова тъжно…“ има за цел да даде възможност на 14 деца, лишени от родителска грижа, които посещават целогодишно творческите заниманията на ателие „Прегърни ме“, по време на  шестдневна  ваканция (която ще се проведе в Копривщица) да пресъздадат чрез картини своите емоции, мисли, мечти. Заедно ще рисуваме, ще обикаляме музеите, ще играем на поляната, се разхождаме по калдаръмените улички!

През дните и часовете, прекарани заедно, децата, освен  че откриват и развиват своите таланти, се утвърждават като отговорни към другите социално зрели личности. И което е най-важно – по време на тези ваканции се случват истинските срещи и приятелства.
Тогава живеем и мечтаем заедно 24 часа.

*  *  *

Казвам се Милена Нейова, създател на ателие „Прегърни ме”. Искам да споделя с вас, които четете тези редове, писмо, което получих преди много години; писмо от едно от децата на ателие "Прегърни ме".
Писмо, прикрепено към подарък – картина. 
Моето мотивационно писмо.

Милена, знаеш, че не ме бива в говоренето и затова чрез тази не толкова хубава картина искам да ти благодаря. Ако не бяхте ти и Калина, кой знае какъв боклук щях да съм сега... Вие ми показахте какво е изкуство, приятел, родител, какво е да цениш, да вярваш, да уважаваш. Искам да знаете, че много ви обичам и благодаря на Бог, че ме срещна с вас. Благодаря и на вас за това, че се грижите за мен, че ми помагате, търпите и вярвате в мен. Много бих искал никога да не бях ви разочаровал. Искам да не ви разочаровам и занапред. Обичам ви и благодаря, че ви има. А.

На тази ваканция сред преподавателите-художници ще бъде и А. Той е един от най-точните и емоционални примери за нашите деца. Защото в негово лице те виждат възможността, ако пораснат образовани и почтени хора, да се спасят от живота на улицата, от стигмата „боклук“.
Да прескочат в по-светлата част на живота.
Благодарим ви!
Че ни помагате да помагаме!

Повече за историята на ателие „Прегърни ме“ можете да научите на адрес:
https://pregarnime.org/

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Milena Neyova
Donated so far
 5,550  лв.

Goal amount
 9,800  лв.
End of Campaign
27.04.2024
Donor(s)
18

Category : Деца и младежи от институции

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: сдружение "Пергърни ме"

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  0  лв.
Емил Николчев  40  лв.
Anonymous donor  50  лв.
Anonymous donor  50  лв.
Anonymous donor  50  лв.

Giveback details


Donate 50 lv. and get:
БРОЦЕ ЯХЗЕ МЕКСПА ЧУШ ! съдържа три
комикса с приказни истории, измислени
и илюстрирани от малките писатели и
художници на ателие "Прегърни ме".
Разбира се, с помощта на техните
приятели - писателката и преводач
Зорница Христова и художника Ясен
Григоров.

Total: 100 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Milena Neyova

Campaign QR Code

То било толкова тъжно...  - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта