Back to Campaigns

Помогни на бездомни и крайно бедни хора в Пловдив!


Проектът „Обяд за ближния“ е дългосрочна инициатива на „Каритас Витания”, която се реализира в Хуманитарния център на организацията в гр. Пловдив. Услугата предлага системно подсигуряване на хранителни пакети за хора с различни здравословни проблеми, поради което не са в състояние да готвят; за бездомни хора или такива, живеещи в крайна бедност; за граждани в пенсионна възраст, които нямат условия да готвят или трудно осигуряват прехраната си.

Мисията се подкрепя по няколко направления. На първо място, стои личното дарение на всички човеци, с огромни сърца. Голямо съдействие е и платформата за доброволчество и добротворчество „Time Heroes“, чрез която се набират продукти и ваучери от различни краища на страната, а те, на свой ред, се доставят до Пловдив чрез спедиторски фирми. Включват се също много бизнес предприемачи и фирмени колективи.

В проекта кампанийно се включват и търговски вериги на територията на града, които поставят специализирани кошници в обектите си. В тях клиентите директно могат да оставят продукт по желание, който ще бъде придвижен до офиса на хуманитарния център.

Пакетите се предоставят на хората в нужда два пъти месечно – през вторник, от 11:00 до 12:30 часа. Съдържанието на пакетите е разнообразно. Те включват консервирани готвени храни, лютеница, хляб, сладко, кроасани, вафли, бисквити, прясно и кисело мляко (UHT), кашкавал, сирене и други продукти със срок на годност поне един месец или готови за директна консумация.

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Мария Чепишева
Donated so far
 1,205  лв.

Goal amount
 11,000  лв.
End of Campaign
31.12.2024
Donor(s)
7

Category : Бездомници

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Каритас Витания

Donors

Donor Name
Amount
Емилия Сангалова  10  лв.
Anonymous donor  100  лв.
Anonymous donor  5  лв.
Anonymous donor  200  лв.
M  40  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Мария Чепишева

Campaign QR Code

Помогни на бездомни и крайно бедни хора в Пловдив! - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта