Back to Campaigns

Абитуриенти от институции търсят подкрепа


Набираме средства за бала и първи разходи при напускане на социалната система

Две девойки и пет младежи от нашата грижа тази година са зрелостници и освен че ще завършат училище, ще напуснат и институциите, в които растат без родители. Шест от тях живеят в Центъра за настаняване от семеен тип в град Роман, а една млада дама ще се раздели с екипа и децата от преходните жилища в град София, квартал Горна баня. 

Габи завършва софийската Гимназия по хлебни и сладкарски технологии и мечтае да стане студентка. Шестте деца от град Роман завършват Средно училище “Васил Левски”.

Общините са осигурили много добри битови условия за децата, но нямат ресурс за разходите около всичко необходимо за абитуриентския бал на младежите и първите им стъпки в света на възрастните. На зрелoстниците ще им се наложи да си намерят жилище и да започнат работа. Ще имат нужда от покъщнина и лични вещи. Някои от тях ще продължат образованието си.

Нека всички ние предоставим възможност на тези деца да се почувстват като всички останали от техните класове, да бъдат красиво облечени и да отпразнуваме весело завършването им. Искаме да съберем 12000 лева общо за седмината, за разходите около завършването на училище (екскурзия, албуми на класа за спомен), закупуване на всичко необходимо - облекло, козметика, бижута, декорация и разбира се - разходи по отпразнуването. Планираме да подкрепим всички младежи с поне по 500 лева за първите им нужди.

Децата, растящи без родители в домовете за алтернативна грижа са талантливи, умни, корави и устремени към живота извън институциите. Щастливи сме, че имаме възможност да познаваме младежите и техните възпитатели. Чувстваме се удовлетворени да подаваме ръка на тези, които знаят точно къде искат да отидат и да помогнем на другите да намерят своя път. Техният младежки плам обогатява нашата общност и ние вярваме, че е важно да можем да ги подкрепяме и насочваме за осъществяване на техните мечти и желания в живота им след институциите. 

Кои сме ние - доброволци от фондация „Програма Генерация“ и подпомагаме уязвими деца, като се стремим да осигурим за тях условия за личностно развитие, подготовка за училище, насочване към подходяща професия. Това не се предоставя от държавата – нейните грижи се ограничават до подслон и изхранване. Затова се стараем да подготвяме децата за всичко, което ги очаква, когато напуснат социалната система, в която живеят сега. Обикновено това се случва, когато младежите навършат 18 години. 

За тази цел развиваме менторска програма за доброволци, които подкрепят индивидуално децата и са тяхна опора днес и след навършване на пълнолетие. Всички ресурси за развитието на децата се осигуряват от дарения. Организираме уроци и обучения, културни мероприятия, почивки и приключенски екскурзии за младежите. И не на последно място средства за създаване на уют и веселие при честване на общи и лични празници. С всичко, което правим за уязвимите деца и семейства, можете да се запознаете на нашата интернет страница: https://generation-program.com 

Ето, сега се задава най-вълнуващият празник за един ученик. Помогнете ни да дарим радост и на тези деца! Благодарим в аванс на всяко добро дарителско сърце!

За да следите изпълнението на кампанията и за да научавате за нашите нови инициативи, последвайте нашите страници във facebook, instagram и linkedin.

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Магдалена Клисурска
Donated so far
 610  лв.

Goal amount
 12,000  лв.
End of Campaign
29.05.2024
Donor(s)
4

Category : Деца и младежи от институции

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация 'Програма Генерация'

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  5  лв.
Anonymous donor  100  лв.
Anonymous donor  500  лв.
Anonymous donor  5  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Магдалена Клисурска

Campaign QR Code

Абитуриенти от институции търсят подкрепа - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта