Back to Campaigns

Подкрепете кастрационните ни проекти в малки общини


Грижата за бездомните животни е едно от приоритетните направления в дейността на фондация ЧЕТИРИ ЛАПИ в България. Екипът ни от ветеринарни специалисти работи вече близо 15 години за ограничаване на безконтролното размножаване на бездомните кучета и котки чрез най-хуманния метод – кастрация и връщане на местообитанието им. Животните също се ваксинират и обезпаразитяват, а на кучетата се поставя микрочип съгласно изискванията на закона.

ЧЕТИРИ ЛАПИ е една от малкото организации в България, които изпълняват кастрационни проекти с мобилна ветеринарна амбулатория в малки населени места, лишени от достъп до редовни ветеринарно-медицински грижи.

Въпреки, че основно кастрационната ни програма е насочена към бездомните животни на територията на Столична община, екипът ни дава всичко от себе си да помагаме и на нуждаещи се в други райони. От 2008 година насам нашите ветеринарни лекари са кастрирали, обезпаразитили и ваксинирали 11 798 животни - 8 819 кучета и 2 979 котки - чрез съвместни проекти с местните власти в над 40 други общини. Извършването на кастрациите се финансира на 100% от ЧЕТИРИ ЛАПИ, а организацията ни разчита изцяло на дарения, за да можем да осъществяваме ветеринарно-медицинската си дейност.

Прилагането на метода “Залови, кастрирай, ваксинирай, върни”(CNVR) е съпроводено и с информационни кампании за населението относно важността на кастрацията не само на улични, но и на дворни животни и на домашни любимци с цел да се ограничи безконтролното размножаване и появата на нови бездомничета.

Подкрепа със сума от 8 000 лева би осигурила медикаменти и медицински консумативи за двуседмичен проект на мобилната амбулатория на ЧЕТИРИ ЛАПИ извън София за кастрация, ваксинация и обезпаразитяване на 200 животни.

С тази кампания фондацията се включва в Световното движение за празнуване на щедростта ЩедриятВторник 2023

gt logo 2022 01

 

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Мариана Витанова
Donated so far
 126  лв.

Goal amount
 8,000  лв.
End of Campaign
30.12.2023
Donor(s)
3

Category : Природа / животни

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: ЧЕТИРИ ЛАПИ България

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  50  лв.
Anonymous donor  50  лв.
Anonymous donor  26  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Мариана Витанова

Campaign QR Code

Подкрепете кастрационните ни проекти в малки общини - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта