Back to Campaigns

Дари възможност, стани част от промяната!


Младежка фондация “Арете” подкрепя ученици и студенти от ромски произход.

Те са млади хора! Като всички млади хора, и те мечтаят, вярват, съмняват се, забавляват се, страдат, търсят се, трудят се, учат! Всеки пише историята си!

Вярваме, че в тях се крият неограничени възможности и потенциал за постижения. Защото ние ги познаваме и сме част от пътя им... Познаваме Златка, която миналата година завърши 12 клас в паралелка “Приложно програмиране” и сега вече е първокурсник в специалност “Софтуерни технологии и дизайн” в Пловдивски университет. Познаваме и Янко, който вече трета година учи “Водоснабдяване и канализация” в Университета по архитектура, строителство и геодезия и всяко лято работи на морето, за да се издържа по време на ученето си. Част сме и от историите на Сияна, студентка по медицина, на Адриана и Виктория студентки по право, Александра, която завършва “Българистика и медии” и още десетки истории за успели млади роми.  

С вяра в образованието и потенциала на всеки млад човек, Младежка фондация "Арете"- България се стреми да подкрепя сбъдването на мечтите за знание и развитие на ромски ученици и студенти. Имаме нужда от вашата подкрепа, за да продължим да правим това възможно.

През последните три години, с помощта на наши младежи-доброволци и чрез ежегоден благотворителен концерт успяхме да осигурим 22 стипендии на ромски ученици и студенти, които се стремят към успех в образованието. 

С вашата дарителска помощ можем да подкрепим още млади хора и да им помогнем да реализират своите мечти.

  Вашите дарения ще бъдат използвани за:

   - стипендии за студенти от ромски произход, които се стремят да завършат висше образование.

   - стипендии за ромски ученици в XII клас с отличен успех, които заслужават подкрепа, за да продължат в университет.

Вашите дарения ще подкрепят зрелостници за разходите си за кандидатстване в университет, вече приети студенти за семестриална такса, учебници или наем в общежитие.

С вашата щедрост можем да създадем възможности за учениците и студентите, които търсят образователния си път. Помогнете ни да продължим да инвестираме в тяхното бъдеще и да направим образованието достъпно и вдъхновяващо за следващото поколение образовани ромски младежи.

Дарете сега и станете част от вдъхновяващата история на някое умно и мотивирано момиче или момче, защото няма по-добри новини от тези, когато чуваш: "Приета съм, приет съм...!". 

Благодарим Ви за подкрепата!

ТУК може да изгледате кратко видео с нашите стипендианти за 2022/2023 година.

Тази година инициативата ще бъде предшествана от конкурс: “Aрете” - бъди промяната на XXI век! за млади творци в сферата на визуалните изкуства. Творбите, които получим, ще бъдат включени в обща изложба и ще могат да бъдат закупени онлайн или по време на благотворителния концерт, като събраните средства ще бъдат добавени към общия фонд за стипендии.

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Радостина Чапразова
Donated so far
 995  лв.

Goal amount
 7,560  лв.
End of Campaign
29.12.2023
Donor(s)
6

Category : Образование / наука

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Младежка фондация "Арете" - България

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  200  лв.
Anonymous donor  150  лв.
Anonymous donor  100  лв.
violeta  400  лв.
Нанси Борисова  100  лв.

Giveback details


Donate 600 lv. and get:
Плакат и значка "Дарител"

Total: 16 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Радостина Чапразова

Campaign QR Code

Дари възможност, стани част от промяната! - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта