Back to Campaigns

Дари за Светулка, Овергаз ще удвои!


Дарете за детски отделения „Светулка“, „Овергаз“ ще удвои сумата 

 „Овергаз“ се присъединява към дарителската кампания на фондация „За доброто“ за създаването на детски отделения „Светулка“.

Дарете, за да преобразим болниците, в които се лекуват българските деца! Ако сте физическо лице, „Овергаз“ ще удвои сумата и Вашата подкрепа ще стане двойно по-силна.  

Идеята „Светулка“  

Дружелюбна и лечебна среда. Качествено и достъпно детското здравеопазване. Уютно, шарено, чисто и светло място, което успокоява, а не плаши. Диалог между децата, родителите и лекуващите, доверие и съпричастност за доброто на детето. Неотменно право на всяко дете пациент да получава информация за процеса на лечение на достъпен за него език. Среда, в която запазва социалната си активност. Защото детето трябва да остане дете, дори когато боледува. „Светулка“ е отношението към децата пациенти, което обществото очаква и изисква от държавата си. 

 „Светулка“ в действие 

Създадохме отделения „Светулки“ в Айтос и Силистра. Започнахме преобразяването на отделенията в болниците в Ловеч и Велико Търново.

12 стаи в секторите за кърмачета, малки деца и юноши вотделението в МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стонов“ в Ловеч ще оживеят с приказни герои, нови болнични легла, мебели и оборудване.

В МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ започна промяната на 13 стаи в секторите за кърмачета, малки деца и юноши. Пациентите на отделението са средно 2000 на година. Стаите ще светнат с рисунки и цветове, които забавлявати успокояват. Ще бъдат добвени комфортни мебели и оборудване за децата и придружаващите ги родители. Ще преобразим и единственото болнично училище, запазено в България. Така децата няма да прекъсват образованието си, докато боледуват. Ще бъдат подновени лекарските кабинети и манипулационните. По нов начин ще изглеждат главният вход, фоайето и приемният кабинет. Ще бъде осигурено допълнително модерно медицинско оборудване. И да, ще има весела зона за игра. 

„Овергаз“ е социално отговорна и ангажирана компания, която се стреми да бъде полезна за своите служители, клиенти, доставчици, партньори и, разбира се, да еотговорна към обществото. Вярваме, че успехът се измерва с ползите, които създаваме за другите. За да подкрепи силата на общността, непримиримостта към условията, в които децата на България се лекуват, а педиатрите работят, както и водени от желанието за постигане на по-добра болнична среда, „Овергаз“ ще удвои събраната от физически лица в рамките на кампанията (в размер на до 50 000 лева) - служители, клиенти и граждани, като по този начин изпълним заедно заложената крайна финансова цел от 100 000 лева за цялостно реновиране на двете отделения.

„Овергаз“ става третият голям партньор на „Светулка“ заедно с фондация „Америка за България“ и Ротари клуб Велико Търново. Проектът в Ловеч е подкрепен от Фондация “Америка за България”.    

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Свилена Георгиева
Donated so far
 36,253  лв.

Goal amount
 50,000  лв.
End of Campaign
27.11.2023
Donor(s)
299

Category : Подобряване на средата

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация За Доброто

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  100  лв.
Веселина Дончева - 2 картини  200  лв.
Anonymous donor  100  лв.
Иван Димитров  50  лв.
Anonymous donor  25  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Свилена Георгиева

Campaign QR Code

Дари за Светулка, Овергаз ще удвои! - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта