Back to Campaigns

За една нормална учебна година за деца от институция


Обичайно в края на лятото родителите на ученици започват да правят списъци и да организират набавянето на всичко необходимо за новата учебна година. Но животът е такъв, че не всички ученици имат родители и близки, които да се погрижат за тях. Затова организираме набиране на средства за базовите училищни нужди на 14-те деца и младежи без родители от общинските Преходни жилища в кв. Горна баня в София.

Тъжната истина е, че децата без родители, които живеят в Преходните жилища, разполагат единствено с покрив над главата си и храна, осигурени от Общината. За всичко останало те разчитат на добрата воля на дарителите – от бельо, дрехи и обувки до химикалки и острилки за моливи, тетрадки и евентуално някой разхлаждащ сладолед. Ако останат лев-два, разбира се…

Ясно е, че началото на учебната година е свързано с немалко разходи – учебни пособия, раници, спортни облекла и какво ли още не. Досега това е една от най-големите и системни трудности, с които ръководството на жилищата ежегодно се сблъсква – липсата на средства за елементарни ученически нужди. А когато трябва да се осигурят допълнителни уроци и извънучилищни занимания положението става още по-сложно.

Изчислихме, че за едно спокойно, материално осигурено и без излишни разточителства начало на учебната година за всички 14 деца са необходими 4800 лева. Те ще покрият базовите нужди – тетрадки, средства за писане, учебни помагала, раници, облекло и обувки за спорт, както и други на пръв поглед дребни, но важни за обучението вещи и пособия. Всеки родител е наясно, че разходите не са еднократни в дните преди 15 септември – целогодишно изникват спонтанни нужди и имаме голямо желание да осигурим спокойствие на децата и ръководството на дома за месеците напред. В сумата се включват и разходи за кампанията – такса към платформите за дарения, спонсорирано съдържание в социалните мрежи и разход за екипа, движещ инициативите.

Преходните жилища са Центрове за настаняване от семеен тип към Столична община за деца без родителска грижа. В двете жилища живеят четиринадесет деца и младежи на възраст от 16 до 18 години. Всички деца учат, а някои от по-големите и работят почасово.

На нашата страница можете да следите всичко, което реализираме като подкрепа за децата от Преходните жилища: https://generation-program.com/ 

Винаги поддържаме активна обратна връзка – и в тази кампания всеки дарител ще разбере как точно са изразходвани средствата и какви нужди са били удовлетворени. Може да ни следвате и във Facebook и Instagram.

Сигурни сме, че заедно ще дадем един достоен старт на учебната година за децата без родители от жилищата в Горна баня. Единствено заедно можем да осигурим трите „У“ тази есен – Училище, Увереност, Усмивки! Благодарим предварително на всеки, който се включва в кампанията!

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Катерина Мечева
Donated so far
 2,054  лв.

Goal amount
 4,800  лв.
End of Campaign
29.09.2023
Donor(s)
11

Category : Деца и младежи от институции

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация "Фабрика за анализи и решения"

Donors

Donor Name
Amount
Диана Манолова  80  лв.
ЧРД скъпа Елка Дограмаджиева  50  лв.
Anonymous donor  50  лв.
Anonymous donor  500  лв.
Anonymous donor  100  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Катерина Мечева

Campaign QR Code

За една нормална учебна година за деца от институция - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта