Back to Campaigns

Модерно и цветно детско отделение във Велико Търново


За децата в болници, които не приличат на болници!

Идеята „Светулка“


Дружелюбна и лечебна среда. В отделенията и в отношенията. Качествено и достъпно детското здравеопазване в действие. Среда, която успокоява, не плаши. Диалог, в който деца-пациенти, родителите, лекарите и медиците постигат доверие и разбирателство. Най-добрият интерес на детето винаги е на първо място. Децата остават деца дори, когато боледуват. Тяхно право да е останат социално активни и интегрирани. Наше, на възрастните, задължение е да им го гарантираме.


„Светулка“ в действие


СВЕТУЛКА е приветливо, цветно, чисто болнично заведение, светло, топло и уютно. В него децата се чувстват като у дома. СВЕТУЛКА е среда на съпричастност и разбиране, информираност и достъпност, подкрепа и сътрудничество между децата-пациенти, родителите и медиците. В нея доверието е основата на отношенията между лекуващи и лекувани. СВЕТУЛКА е това, което обществото очаква и изисква от държавата си.


Съществуващо положение


Детското отделение в МОБАЛ " Д-р Стефан Черкезов" Велико Търново е с обща застроена площ от 980 кв.м., има общо 33 стаи, 13 от които за пациенти. През това отделение минават около 2000 деца годишно! В тази болница се намира единственото запазено Болнично училище в страната.

Нашето проектно предложение, одобрено от ръководството на болницата


„Светулка“ ще преобрази 13 стаи в секторите за кърмачета, малки деца и юноши, за да създаде дружелюбна среда, която подпомага процеса на лечение. Стаите ще светнат с рисунки и цветове, които забавляват и успокояват. Ще бъдат добавени мебели и оборудване за по-комфортен престой на децата и родителите им. Ще подновим лекарските кабинети и манипулационните. По нов начин ще изглеждат главният вход, фоайето и приемният кабинет. Ще бъде осигурено допълнително модерно медицинско оборудване.
И последно, но не и по значение, ще обособим весела зона за игра, където малките пациенти ще могат да се срещат, да играят и да запазят своята социална активност. В нея ще преобразим и единственото в страната запазено болнично училище, което осигурява образователна подкрепа за децата. С помощта на специално назначени педагози ще осигурим възможност болните деца да продължат образованието си, докато се лекуват, и да не изостават от учебната програма.

Проектът се изпълнява съвместно с Фондация Америка за България” и Ротари клуб – Велико Търново. Сумата, нобходима за преобразяването на отделението е 450 000 лв. 400 000 от тях са финансирани от нашите партньори. Необходимо е да направим допълнително финансиране, за да изпълним целия проект в срок.


Бихме се радвали на вашата подкрепа, за да може детското отделение във Велико Търново да заживее нов живот, а лекарите, родителите и децата да пребивават в уютна и спокойна атмосфера!

Благодарим за подкрепата!

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Свилена Георгиева
Donated so far
 208  лв.

Goal amount
 50,000  лв.
End of Campaign
31.08.2023
Donor(s)
2

Category : Подобряване на средата

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация За Доброто

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  108  лв.
Петя Димова  100  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Свилена Георгиева

Campaign QR Code

Модерно и цветно детско отделение във Велико Търново - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта