Back to Campaigns

Истинско лято за деца без родители


Набираме средства за еднодневно рафтинг преживяване за 5 деца и младежи без родители, настанени в Преходните жилища в кв. Горна баня в София.

Това приключение е само една от нашите идеи за лятото на тези деца. Подготвили сме още много полезни и забавни инициативи за тях. Децата и младежите в институциите не прекарват ваканцията по най-полезния начин, когато не са организирани за тях ангажиращи преживявания. Някои стоят в дома и се затварят в себе си, а други обратното - прекарват времето навън и често попадат в проблемни ситуации и в групи с вредно и дори престъпно поведение. Предвиждаме екскурзии, културни събития, излети и спорт. Ще направим всичко по силите си, за да направим лятото на децата и младежите от дома цветно и полезно.

790 лева са нужни за разходите за еднодневното рафтинг приключение за 5-те деца от дома и двама възрастни придружители. Изискването на иституцията е с децата да има двама възрастни придружители. Средствата са за такса за застраховка и рафтинга - 55 лв./човек, транспорт и храна - 29 лв./човек, таксите за набиране на средствата за platformata.bg - 7% (55 лв.), разпространение на дарителската кампания (Фейсбук и инстаграм платено съдържание) - 5% (37 лв.) и работата по организиране и провеждане на кампанията от нашия екип - 15% (110 лв.).

Двете преходни жилища, от които са младежите, се намират в София, кв. Горна баня. Преходните жилища са центрове за настаняване от семеен тип към Столична община. Четиринадесет деца и младежи на възраст от 16 до 18 годишна възраст живеят в двете жилища за алтернативна грижа - Преходно жилище "Неофит Рилски" и Преходно жилище "Захари Стоянов", тъй като растат без родителска грижа. Те всички учат, а някои и работят допълнително. 

Столична община е осигурила много добри битови условия за децата, но няма достатъчно ресурс за организиране на ваканционни атракции, екскурзии и отдих сред природата и на море.

Ние подкрепяме децата в личностното им израстване и през различни кампании правим детството им цветно и споделено. Това, което вършим за децата и младежите от Горна баня можете да видите тук.

На нашата страница можете да следите всичко, което правим като подкрепа за децата от Преходните жилища: https://generation-program.com/ 

Ще зарадваме дарителите със снимки и благодарности от децата и младежите, както и по традиция ще направим подробен отчет на изразходваните средства.

За да следите изпълнението на кампанията и за да научавате за нашите нови инициативи, последвайте нашите страници във facebook и instagram.

Помогнете ни, за да помогнем!

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Катерина Мечева
Donated so far
 890  лв.

Goal amount
 790  лв.
End of Campaign
19.07.2023
Donor(s)
4

Category : Деца и младежи от институции

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация 'Фабрика за анализи и решения'

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  100  лв.
Anonymous donor  660  лв.
Георги Георгиев  30  лв.
Anonymous donor  100  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Катерина Мечева

Campaign QR Code

Истинско лято за деца без родители - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта