Back to Campaigns

Български език за ново бъдеще


Войната в Украйна продължава! В България хиляди украински жени и деца се опитват да градят живота си отново!

След първоначалната стъпка на успокояване и покриване на основни потребности, следва  нещо още по-значимо - крачката за приобщаване към обществото ни, а тя може да се направи единствено чрез ИЗУЧАВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК.

Това е и целта на кампанията - набиране на средства за курсове по български език. Интеграцията е възможна чрез усвояване на български - за търсене и намиране на работа, за включване в степените на образование за децата и възрастни, за медицинско и административно обслужване. Благодарение на основните познания по български език украинските бежанци ще водят нормален и независим живот. Още повече, че  голяма част от бежанците имат завършено висше образование и професионален опит в големи организации и фирми в Украйна и добри идеи, които могат да реализират в професионалните си области.

Намирането на работа е изключително важно за бежанците. Работейки, те ще се чувстват част от българското общество, свободни да решават в кои условия да живеят, с какво да се изхранват, къде да учат децата или, както и къде да се лекуват.  Важно е и за нас, защото ще заплащат данъци и осигуровки и ще допринасят към българското общество. Подадената от нас ръка ще доведе до утвърждаване на човешкото им достойнство!

За 3 поредни курса по български език за 45 украински бежанци са нужни 6615 лв. за заплата за преподавателя, изпити в лицензиран езиков център, удостоверения за ниво А1, разпечатване на учебниците, режийни, управление на проекта.

Кампанията е на от СУБ "Украински дом" - организация, занимаваща се с нуждите на бежанците от Украйна – хуманитарна помощ (продукти, бебешки храни, хигиена и дрехи), контакт на бежанците с институции, издаване/получаване на документи към Посолството на Украйна в България, интеграционни курсове за бежанци (възрастни и деца), работа с деца със специални нужди и хора с увреждания.

Благодарим за подкрепата!

 

Можете да подкрепите кампанията и чрез дарителски SMS с кодова дума DMS SLOVO за трите мобилни оператора

Тази организация е участник в проекта на Фондация BCause „Информиране, ангажиране, успех“ с финансовата подкрепа на фонд „Активни граждани България" (www.activecitizensfund.bg) по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ЕИП). Основната цел на проекта е подобряване на капацитета и устойчивостта на гражданския сектор, в това число на гражданските организации.

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Варвара Кирякова
Donated so far
 1,323  лв.

Goal amount
 6,615  лв.
End of Campaign
31.05.2023
Donor(s)
8

Category : Бежанци / мигранти

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: СУБ УКРАИНСКИ ДОМ

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  500  лв.
Anonymous donor  25  лв.
Мария Пейчева  100  лв.
Anonymous donor  447  лв.
Anonymous donor  100  лв.

Giveback details


Donate 6615 lv. and get:

Total: 0 gift/s/.
All giveback are sold.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Варвара Кирякова

Campaign QR Code

Български език за ново бъдеще - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта