Back to Campaigns

Български език за 3 месеца за украинци


Светът не очаква украинците да могат да се приберат по домовете си преди 4 март 2024 - срокът, до който се удължава  закрилата от Европейския съюз. "Закрилата" осигурява бомбоубежище под синьото небе на чужда държава. За всичко останало трябва да се погрижиш сам. В България това е трудно, без български език  - невъзможно.

Курсовете по български език за украинци в Академия "Никола Тесла" започнаха месец след началото на войната и продължават успешно вече почти година с подкрепата на Сдружение "Българската задруга". През това време помогнахме на повече от 950 души, с 201 работим и в момента

Готови сме да продължим и докогато трябва. Обученията за начинаещи се водят от учители по български език от Украйна, обученията за напреднали - от преподаватели, завършили българска филология и педагогика. Екипът е от петима преподаватели с постоянен ангажимент и близо 20 доброволци.

Курсовете са тримесечни. Обучението е интензивно - два пъти в седмицата по два астрономически часа. Групите са по 10-15 души. Осигуряваме учебни помагала и всички необходими материали - вкл. тетрадки и химикалки. В края на курса се полага вътрешен изпит и курсистите получават сертификат за напредъка си от нас.

Първият курс за годината стартира успешно с ваша подкрепа. За 42 дни събрахме 15 070 лв. Половината дарители са от самата украинска общност. Интересът е огромен. Бяхме се приготвили за 100, посрещнахме 200 души (84 на място, останалите - онлайн). 

Следващият курс започва април. Можем да осигурим обучение на до 200 души едновременно. За участието си в обучението украинците дължат еднократна символична такса ангажимент в размер на 30 лв. (общо за трите месеца). Разходите за обучението им са 7 500 лв./месец или 22 500 лв за тримесечен курс. 3000 лв. се покриват от таксата анагажимент на самите участници,  4 500 лв. могат да бъдат осигурени от Академия "Никола Тесла". Търсим вашата подкрепа за набиране на останалите 15 000 лв. за провеждане на обучението през второто тримесечие и общо 45 000 лв. за провеждане на курсовете по български език за украинци до края на годината.

Даренията постъпват по специална сметка на Сдружение "Българската задруга", което следи за целевото им ползване.

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Валентина Иванова
Donated so far
 3,020  лв.

Goal amount
 15,000  лв.
End of Campaign
31.03.2023
Donor(s)
13

Category : Бежанци / мигранти

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Българската задруга

Donors

Donor Name
Amount
Петър Николов  200  лв.
Пепа Димитрова  10  лв.
Vasil Dimitrov  10  лв.
Albena Palpurina  200  лв.
Anonymous donor  500  лв.

Giveback details


Donate 150 lv. and get:
Благодарствено писмо

Total: 100 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Валентина Иванова

Campaign QR Code

Български език за 3 месеца за украинци  - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта