Back to Campaigns

Коледното нещо на НЕГ в подкрепа на три деца и техния дядо


На 18 декември Ученическият съвет на 91 НЕГ "Проф. Константин Гълъбов" организира благотворително събитие "Коледното нещо на НЕГ".  Ще има игри, викторини, вкуснотии! Със средствата от продадените билети:

Тази година искаме да ПоДарим коледен дух на трудолюбив дядо и неговите внучетата, останали без други роднини. Можеш да сбъднеш тяхното коледно чудо! Да осигуриш уют и закрила за тях, която ще трае по-дълго от коледните празници.

Ще ви разкажем една история за три деца, живеещи не у дома си. Приключението им започва преди седем години, когато остават без баща, но на грижите на своя дядо, който те много обичат и уважат. Отделени са от любимата къща, познатото място и отиват някъде, където им е някак празно и мрачно. Свикват с живота в институции, но надеждата за семейство стои винаги будна. Ние от фондация «Агапедия» искаме да им помогнем по техния път обратно към дома.

Нека подкрепим децата да прекарат Бъдни вечер и Новогодишните празници в уютна и топла атмосфера при своя дядо, който им е единствен роднина и основна фигура в живота им. Децата прекарват по половин ден седмично с него през последните 2 години от живота си, но имат нужда и искат да прекарват много повече време с него. За целта е необходимо да съберем средства, за да може за закупим 3 легла с матраци за децата, да извозим събрания боклук в дворното пространство на къщата му и да довършим боядисването на стените и подмяна на входната врата.

Повече от половин година заедно с децата помагаме за оправянето на семейната им къща, с финансова помощ от наша страна и лични средства на техния дядо, който е непретенциозен човек със скромен характер. Трудолюбив и способен, той сам подмени дограмата и ремонтира покрива и помещенията, защото иска да остави едно хубаво наследство на внуците си.

Нека заедно да осигурим няколко празнични дни в топла и уютна обстановка за нашите деца и техния дядо. Това ще е само началото на техния път обратно към дома им, познатия квартал и улици и сбъдването на една мечта, която не е само три матрака и три легла, а място, където те се чувстват истински щастливи, сигурни и спокойни, че са у дома.

Фондация "Агапедия България" работи с деца и младежи без родителска грижа между 7 и 19-годишна възраст от 2001 година, като полагаме 24-часова грижа за всички тях, както и подкрепяме за техните семейства, където това е възможно. Вярваме че най-доброто място за всяко дете е в семейна, спокойна и сигурна обстановка, където да се радва на любимите си хора, домашни любимци и приятели от квартала. През всичките тези години сме помогнали на над 250 деца и младежи.

Купувайте билети, дарявайте онлайн, разпространявайте кампанията както сред съученици от Немската, така и на всичките си приятели! 

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Ученически съвет НЕГ
Donated so far
 680  лв.

Goal amount
 2,000  лв.
End of Campaign
03.01.2023
Donor(s)
8

Category : Деца и младежи от институции

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация Агапедия България

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  20  лв.
Anonymous donor  50  лв.
Anonymous donor  10  лв.
Елица Иванова  50  лв.
Anonymous donor  20  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Ученически съвет НЕГ

Campaign QR Code

Коледното нещо на НЕГ в подкрепа на три деца и техния дядо - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта