Back to Campaigns

Мисия 'Коледна звезда' в подкрепа на деца без родители


Мисия „Коледна звезда“ в подкрепа на деца без родители

„Коледна звезда“ е проект, който вече 17 години се осъществява от фондация „Радост“ при Енорийски център към храм „Покров Богородичен“, София. Целта на проекта е набиране на средства за летни лагери, екскурзии и хранителни продукти за деца от институции, от бедни райони в страната и за хора с интелектуални затруднения. В инициативата през годините самите деца от социалните домове, подпомагани от доброволци и ученици от различни училища, творят коледни картички, които се продават на благотворителни коледни базари. Със събраните средства децата ходят на летни лагери и екскурзии, за тях това е единствената възможност да отидат на море или планина. От стартирането на кампанията през 2005 г. до момента стотици деца са преживели незабравими мигове и след това са споделили радостта и благодарността от получената подкрепа.

Koи са децата? Средствата се разпределят между 100 деца в нужда от: ЦНСТ „Констанца Ляпчева” в гр. Долна баня, ЦНСТД в гр. Самоков, Защитено жилище „Савина“ в гр, София и социално слабите деца от с. Беброво, община Елена. За много от тях лагерът през идващото лято ще е първият повод да излязат извън населеното им място. За да сбъднат желаната от тях лятна ваканция, децата рисуват коледни картички няколко месеца в годината, като така се учат на труд и самостоятелност.

През кампания 2021/2022 събраните средства са разпределени между четирите центъра, като децата от ЦНСТД в гр. Самоков са били на море в Равда. Екипът и потребителите на ЦНСТ "К. Ляпчева" и Преходно жилище за деца - гр. Долна баня изказват най-искрени благодарности на Фондация "Коледна звезда", които за поредна година осигуриха транспорта за летния отдих до морето, където децата прекараха една седмица в незабравими преживявания и спомени, и създадоха много нови приятелства. Учениците от Основно училище "Христо Ботев" - с.Беброво с благодарност подаряват своите усмивки на всички доброволци от " Коледна звезда", след вълнуващите дни на море в Кранево и делфинариума във Варна. Младежите от защитено жилище „Савина“ са използвали парите за различни екскурзии, споделя координаторът на „Коледна звезда“ Дарина Врановска. Повече за дейността на „Коледна звезда“ и снимки от миналите кампании можете да видите във фейсбук-групата „Коледна звезда“.

Чрез кампанията по набиране на средства даваме възможност на всеки, който иска да подаде ръка на децата, но няма как да закупи картички, да дари и продължи веригата на Доброто.

От всички нас зависи надеждата на „Коледна звезда“ да изгрее и следващата година в сърцата на децата! Най-голямото щастие ще е да видим отново усмивките на децата, които отразяват благодарността и радостта им!

Дар за дарител: всеки, дарил сума над 30 лв. за „Коледна звезда“ ще получи дар – нарисувана специално за него коледна картичка, от сърце и детски ръце!

 

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Мария Явашева
Donated so far
 1,060  лв.

Goal amount
 5,000  лв.
End of Campaign
27.02.2023
Donor(s)
11

Category : Деца и младежи от институции

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация "Радост"

Donors

Donor Name
Amount
Георги Георгиев  30  лв.
Anonymous donor  10  лв.
Елица Иванова  250  лв.
Мая Стефанова  100  лв.
Николай  10  лв.

Giveback details


Donate 30 lv. and get:
Коледна картичка

Total: 30 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Мария Явашева

Campaign QR Code

Мисия 'Коледна звезда' в подкрепа на деца без родители - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта