Back to Campaigns

Те могат и успяват със синдром на Даун


Искаш ли да помогнеш на дете със синдром на Даун да спечели златен медал и да се развива?

Да, това е напълно възможно! И се случва с проекта по адаптирано плуване на фондация „Живот със Синдром на Даун“. Ти можеш да си част от този успех, за да продължат нашите слънчеви спортисти да плуват.

Ражда се дете със синдром на Даун. И сега накъде? Има ли път? Възможен ли е неговия живот? А вярваш ли, че може да е дори щастлив и изпълнен с любов, усмивки и успехи? Отговорът е ДА, ако има кой да го подкрепи, да му даде шанс и да повярва в неговите възможности. Ние от фондация „Живот със Синдром на Даун“ доказваме, че всяко слънчево дете може да се развива и да има щастлив и достоен живот!

Децата със синдром на Даун имат по-слаб мускулен тонус. За да проходят навреме е от решаващо значение ежедневната работа в семейството и с терапевти. С прохождането двигателното им развитие не приключва. Затова плуването е ценно за тях, защото стимулира физическото и психическото развитие, подобрява координацията, нервната система и действа положително върху цялото тяло.

Ние дадохме възможност на 20 деца от София, Варна и Габрово от 2018 г до края на 2022 г да плуват целогодишно и напълно безплатно. Целта е и през 2023 г. децата да продължат да се развиват и да не загубят всичко постигнато. Те имат нужда от вашата подкрепа! Необходими са 33 920 лв, за да могат 20 деца да плуват, да участват на състезания, да показват и доказват, че могат и се развиват. 4 от децата до момента имат спечелени медали от състезания. Това им дава самочувствие, удовлетвореност, щастие и мотивация да продължават. Затова и ние ще продължим да търсим финансиране, защото плуването е важно за тяхното развитие.

Ние от фондацията отстояваме правата на хората със синдром на Даун в България и ги подкрепяме не само с напълно безплатни тренировки по адаптирано плуване, но и чрез физиотерапия, музикотерапия и арт занимания. Ние променяме нагласите и предразсъдъците в обществото чрез създаване на видеоклипове.Те достигат до нашите над 250 000 последователи в социалните мрежи, които ежедневно променят мисленето и отношението си.

Фондация „Живот със Синдром на Даун“ се бори за по-добър живот на хората с най-често срещаната генетична аномалия и няма да спира да доказва, че мястото им е сред всички останали в обществото.

Вижте малките плувци:

Можете да подкрепите кампанията и с дарителски SMS с кодова дума DMS PLUVANE на номер 17 777 за трите мобилни оператора.

Тази организация е участник в проекта на Фондация BCause проект „Информиране, ангажиране, успех“ с финансовата подкрепа на фонд „Активни граждани България" (www.activecitizensfund.bg) по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ЕИП). Основната цел на проекта е подобряване на капацитета и устойчивостта на гражданския сектор, в това число на гражданските организации.

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Силвена Христова
Donated so far
 1,603  лв.

Goal amount
 33,920  лв.
End of Campaign
31.01.2023
Donor(s)
20

Category : Деца и възрастни с увреждания

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: фондация 'Живот със синдром на Даун"

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  338  лв.
ДЕВТИЙМ БЪЛГАРИЯ ООД  100  лв.
Anonymous donor  50  лв.
Бистра Арсова  50  лв.
Anonymous donor  50  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Силвена Христова

Campaign QR Code

Те могат и успяват със синдром на Даун - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта