Back to Campaigns

Подкрепа за бежанците от Украйна, потърсили подслон в България


Военните действия на Русия в Украйна отвориха нова рана в човечеството. Рана, която хвърля траен отпечатък върху всеки един човек, независимо в коя точка на света се намира. Разбира се, в момента най-засегнати са децата, жените, мъжете и възрастните хора на Украйна. Изправени пред жестокото лице на войната, те поемат тежкия път на бягството, изоставяйки домовете и родината си, за да спасят живота си.

Католическата църква и „Каритас“ помагат на бежанците от Украйна

От началото на войната в Украйна до днес, Католическата църква в България и „Каритас“ подслониха 116 бежанци. 50 от тях са деца, а 10 са възрастни хора над 65 години. Общо са осигурени 1085 нощувки.

В момента 57 бежанци от Украйна са настанени в манастири на Католическата църква в гр. Пловдив и в гр. Раковски, в Кризисния център на „Каритас“ в гр. Русе и в частни домове на хора от  гр. Свищов, с. Ряхово и гр. Русе.

Как помагаме

Подкрепяме хората, бягащи от войната, с:

  • настаняване в структури на католическата църква (манастири, енорийски домове), в центрове на „Каритас“ и в частни домове на хора от енориите;
  • предоставяне на хранителни продукти, медикаменти, хигиенни материали от първа необходимост;
  • консултации (за регистрация, намиране на работа, записване на училище и под.).

Сътрудниците на „Каритас“ са в постоянен контакт с представители на държавните институции, международната общност от „Каритас“ организации, в т.ч. и тези от региона на конфликта, както и с други НПО от България.

Къде помагаме

Населените места, в които Католическата църква и „Каритас“ оказват ежедневна комплексна подкрепа на бежанците от Украйна, в т.ч. и настаняване, са: гр. Русе, гр. Пловдив, гр. Раковски, гр. София, гр. Бургас, гр. Свищов, с. Ряхово.

Възможности за настаняване, освен в посочените населени места, има и в: с. Малчика, с. Ореш, гр. Казанлък, гр. Горна Оряховица.

Бъдете част от нашата кауза

Нека бъдем единни в съпричастността и подкрепата си към страдащите от войната и да им окажем подкрепата, от която имат най-голяма нужда днес.

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
КАРИТАС БЪЛГАРИЯ
Donated so far
 1,518  лв.

Goal amount
 40,000  лв.
End of Campaign
30.05.2022
Donor(s)
12

Category : Бежанци / мигранти

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: НКФ "Каритас България"

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  30  лв.
Anonymous donor  100  лв.
Петя  100  лв.
Maya Lambreva  500  лв.
Никола Йорданов  50  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
КАРИТАС БЪЛГАРИЯ

Campaign QR Code

Подкрепа за бежанците от Украйна, потърсили подслон в България - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта