Back to Campaigns

Подкрепи творците - защитници на граждански права


До 1 април набираме средства, с които ще наградим 12 талантливи илюстратори, фотографи и текстописци – защитници на граждански права – за техните творби в конкурса ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК vol.5, будещи съпричастност и разказващи за силата на гражданското сдружаване в моменти на екзистенциална криза, каквато е настоящата.

Вярваме, че артистите, които се осмеляват да изразяват активната си позиция за това колко е важно да оставаме обединени и какво можем да постигнем заедно, когато сме сдружени около една обща кауза, заслужават признателност и подкрепа.

 

Помогни ни заедно да достигнем до заветната цел от 3000 лв., като дариш за кампанията ни още сега!

 

До момента успяхме да наберем 2/3 от сумата. Остават ни още съвсем малко. Всяко дарение е от значение!

 

Защо 12?

Конкурсът ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК vol.5 се състои от 3 категории: „Фотография“, „Илюстрация“, „Текст“. Желанието ни е със събраните средства да наградим 12-те социално ангажираните творци с най-въздействащите истории във всяка от категориите, отличени от професионалното жури на „Първо място“, на „Второ място“ и „Трето място“, както и тези, които след онлайн гласуване бъдат удостоени с приза „Изборът на публиката“.

  

За организатора и каузата

Ние от Български център за нестопанско право (БЦНП) помагаме на хората да бъдат граждански активни и да защитават своите права. Преди 5 години стартирахме ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК – конкурс за творци, които искат да поставят темата за гражданските свободи и възможността да се сдружаваме, да говорим свободно, да протестираме.

В четирите издания досега участие взеха над 360 талантливи български и чуждестранни автори, които изследваха и споделяха своята форма на съпричастност към случващото се с граждански ни права и свободи с повече от 733 социално ангажирани творби. Всички те имаха едно основно послание: Ние сме свободни, имаме права и те са важни за нас!“

 

Гражданските права са в опасност!

В днешното размирно време вярваме, че е изключително важно да оставаме будни за демократичните ценности, за справедливостта, за правата и свободи си. Но колкото и заплахите да се увеличават, човешката солидарност и съпричастие също смело излизат напред, вдъхновени от изначалния човешки стремеж към добро. Виждаме как хиляди хора се обединяват в името на обща кауза – да помагат. Примерите за солидарност са навсякъде около нас. Гражданското сдружаване набира все по-голяма сила. Гласовете на протестиращи от цял свят вибрират с общо послание: „Спрете войната!“

В това историческо време артистите са тези, които ще оставят творческа следа и ще защитят  гражданските права чрез автентичните истории за силата на гражданското обединяване.  

 

Времето е малко. Затова имаме нужда от твоята помощ сега!

 

Всеки наш дарител ще получи:

  • Персонализирана виртуална картичка с творба от конкурса ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК;
  • Предварителна покана за Фестивала ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК 2022, в рамките на който ще бъде награждаването на отличените автори. Фестивалът ще се проведе в края на юни 2022 г. в центъра за съвременни изкуства Топлоцентрала.
  • Възможност да бъде избран за връчване на награда на отличен творец по време на Фестивала.

_____________________

Автор на заглавната фотография „Together we stand, divided we fall“ е Тихомира Методиева-Тихич, отличена в категория „Фотография“ на конкурса Граждански Будилник 2021

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Фондация Български център за нестопанско право
Donated so far
 3,000  лв.

Goal amount
 3,000  лв.
End of Campaign
27.03.2022
Donor(s)
8

Category : Култура / изкуство

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Български център за нестопанско право

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  2,245  лв.
Деан Безлов  20  лв.
Йонко Бушняшки  50  лв.
Anonymous donor  250  лв.
Maria Dimitrova  105  лв.

Giveback details


Donate 50 lv. and get:
Благодарствено писмо и значка на
ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК

Total: 100 gift/s/.
 

Donate 100 lv. and get:
Бандана шал с дизайнерската визия на
ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК, с благодарствено
писмо и значка

Total: 50 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Фондация Български център за нестопанско право

Campaign QR Code

Подкрепи творците - защитници на граждански права - Платформата
Платформата.бг © 2022. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта