Back to Campaigns

Кауфланд подкрепя: фондация "Нашите недоносени деца"


Фондация "Нашите недоносени деца" е създадена през 2012 г. от 3 майки на недоносени бебета в подкрепа на преждевременно родените деца и техните семейства. Застъпваме се за правото на всяко новородено, което се нуждае от болнично лечение, да получи качествена и съвременна медицинска грижа, фокусирана върху нуждите на семейството и тяхното право да бъдат до детето си. Отвъд болничния период, работим за правото на всяко дете със специални потребности да получи подкрепа спрямо своите индивидуални нужди, която да гарантира неговото оптимално детско развитие.

За какво са ни нужни средства? Фондацията подкрепя детското благополучие чрез развитие на дейности в три основни направления:

  • Осигуряване на терапевтична подкрепа и консултиране за деца в ранна възраст с трудности в развитието и за техните семейства в Център за детско развитие “Малки чудеса”. Центърът е терапевтично пространство, създадено през 2017 г., в което психолози, логопеди и ерготерапевт подкрепят децата и семействата по пътя на тяхното развитие. Центърът провежда обучения за родители и специалисти, терапевтични групи за деца и семейства, както и уебинари и информационни събития на разнообразни теми. За да съществува Център “Малки чудеса” и да продължи да предоставя терапевтична подкрепа, са необходими 8 000 лв. на месец. 
  • Подобряване на материалната среда в неонатологичните отделения чрез обновяване на медицинската апаратура, необходима за обезпечаване на възстановяването на недоносените новородени и бебетата с влошено здравословно състояние. Фондация “Нашите недоносени деца” си партнира с близо 30 отделения в цялата страна. Стойността на дарената апаратура варира в зависимост от текущите индивидуални нужди на отделенията. 
  • Подкрепа и насърчаване на развитието на семейно-ориентираната грижа в неонатологичните отделения чрез изграждане на семейни стаи, както и чрез адаптиране на условията на средата, така че да я доближават възможно повече до тази на майчината утроба. Годишно, Фондацията си поставя за цел изграждането на поне две семейни стаи, чиято стойност варира според общото състояние на болничните помещения и включват ремонтни дейности, обзавеждане и декориране. Разходите по една стая могат да достигнат до 10 000 лв., ако помещението се нуждае от ремонтна дейност, изграждане на санитарен възел и подмяна на дограма и настилка.

Всяка година в България се раждат близо 6000 недоносени деца, които имат нужда от вашата подкрепа! Повече за нас: www.premature-bg.com

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Кауфланд
Donated so far
 818  лв.

Goal amount
 1,500  лв.
End of Campaign
30.04.2022
Donor(s)
12

Category : Лечение / рехабилитация

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: фондация "Нашите недоносени деца"

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  100  лв.
Anonymous donor  100  лв.
Anonymous donor  108  лв.
Anonymous donor  50  лв.
Anonymous donor  50  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Кауфланд

Campaign QR Code

Кауфланд подкрепя: фондация
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта