Back to Campaigns

Нов автомобил за Център за Домашни грижи - гр. Раковски


Вярваме, че старостта може да бъде изживяна достойно, а самотата може да бъде преодоляна с любов, внимание и грижа. Именно поради тази причина вече 19 години нашите медицински специалисти от „Център за домашни грижи“ в гр. Раковски са в подкрепа на самотни, бедни, болни и трудно подвижни хора, посещавайки ги там, където се чувстват най-сигурни – в техните домове. Само по този начин повечето от тях имат достъп до необходимите им медицински, социални и здравни услуги, насочени към подобряване качеството на живот и достойно изживяване на старините.

За да осъществяват своите ежедневни задължения, медицинските служители на центъра използват 2 автомобила – тип пикап, с които ежедневно посещават домовете на бенефициентите, а също така посещават личните лекари на възрастните хора, пазаруват лекарства и продукти от първа необходимост, а понякога дори и транспортират до болнично заведение за преглед или медицинска интервенция.

Нашите два автомобила са вече почти на 20 годинки, в които вярно служиха за изпълнението на нашата мисия, но вече изнемогват. Постоянно са в сервиза за ремонт и това изключително затруднява работата на екипа ни.

Смятаме, че дойде моментът да ги заменим с нов и се надяваме още 20 години да изкараме с новия!

Нашата цел е да съберем сумата от 30 000 лв., за да закупим нов или малко употребяван автомобил, който да отговаря на нашите нужди. В периода 07-09.2021 успяхме да съберем сумата от 7000 лв. Остават ни още 23 000 лв!

Ако се замислим – достатъчно е още 1150 човека да дарят по 20 лв. от своя бюджет и нашата мечта би станала реалност!

Всяка помощ е от значение! Разчитаме на теб!

„Каритас Витания“ е благотворителна организация, чиято мисия е да служи на хората в нужда – бедни, болни, онеправдани, деца, семейства и самотни хора – и да призоваваме и насърчаваме всички хора с добра воля да правят същото.

Нашата визия е изграждане на справедливо и устойчиво общество, основаващо се на ценностите – любов, равенство и мир, където всеки човек живее с достойнство.

Фондацията е създадена през 2011 година, а през 2013 поема управлението на 2 центъра за домашни грижи, които обслужват възрастни, бедни, болни и самотни хора в 4 населени места.

Единият от тях – Център за домашни грижи в гр. Раковски е създаден през 2002 година и от тогава екип от медицински сестри ежедневно предоставя медико-социални услуги в домовете на нашите бенефициенти.

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Мария Чепишева
Donated so far
 1,548  лв.

Goal amount
 23,000  лв.
End of Campaign
29.12.2021
Donor(s)
14

Category : Трета възраст

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: "Каритас Витания"

Donors

Donor Name
Amount
Ирина Диамант  300  лв.
Anonymous donor  100  лв.
Anonymous donor  50  лв.
Anonymous donor  20  лв.
Anonymous donor  200  лв.

Giveback details


Donate 100 lv. and get:
Ароматна свещ, изработена в социално
предприятие "Работилница на Каритас"

Total: 100 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Мария Чепишева

Campaign QR Code

Нов автомобил за Център за Домашни грижи - гр. Раковски - Платформата
Платформата.бг © 2022. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта