Back to Campaigns

Лятна Старт Академия - 5.0 - Еколози


Актуална информация към 14.06.2021:

"Сърдечни благодарности на всички, които се отзоваха на призива за събиране на средства! Културният институт към посолството на Франция се заинтересува от тази значима кауза и затова спираме набирането! Обещаваме, че заедно с нашите партньори от Health and Social Development Foundation ще успеем за поредна година да направим успешна и запомняща се Лятна академия!"

Освен топлото време и дългоочаквана почивка за някои от нас лятото носи още една голяма емоция - Лятна СТАРТ академия!

Какво е Лятна СТАРТ академия:

СТАРТ академията е е едно необикновено лятно училище, което за пета поредна година ще посрещне своите възпитаници в столичния квартал “Факултета”. Ще дадем на децата възможност да наваксат някои пропуски по български език и математика, натрупани през учебната година, като им осигурим три седмици допълнителни занимания в една развиваща и приятелска атмосфера.

От 12 юли при спазване на необходимите противоепидемични мерки в академията ще се обучават 40 ученици от 1. до 5. клас, които освен детското любопитство към света и желанието и да учат през лятото, споделят и още нещо - всички те са от ромски произход, живеят в сравнително затворената общност и имат нужда от допълнителна подкрепа, за да развият потенциала си.

Всяка година академията е посветена на определена тема. 

През 2021 година учениците в СТАРТ академията ще влязат в ролята на студенти във Факултета по биология и екология - ще посещават лекции и семинарни занятия, ще имат свой факултетен номер и ще получават помощ от научни ръководители и асистенти. Опазването на околната среда става все по-важно за бъдещето на нашата планета и здравето на хората, а от нас зависи да предадем на децата посланието, че всички ние сме тясно свързани с природата и че нейното опазване е в нашите ръце.

Кои сме ние:

Академията се организира в партньорство между фондация СТАРТ АКАДЕМИЯ СОФИЯ и фондация HESED. Към екипа всяка година се включват професионалисти от елитни учебни заведения, които водят занятията на децата. Заедно с учителите работят помощник-учители от общността в кв. “Факултета”, а като добра традиция се утвърди и включването като доброволци на вече пораснали ученици на СТАРТ академията. В класната стая каним и вдъхновяващи гост лектори, които припознават нашата кауза.

Снимки и видео материал може да разгледате на нашата фейсбук-страницата тук.

Как да ни подкрепите:

Както всяко нещо, академията има разходи - за осигуряване на лека закуска за децата, копирна хартия и учебни консумативи, възнаграждения на учителите, дезинфекция и хигиенни материали. 

 

За да подкрепите Лятна СТАРТ академия, дарете избрана от вас сума и споделете нашия апел в Платформата със своите контакти! Ако имате още идеи как да ни подкрепите, може да ни пишете на office@startacademy-sofia.org

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Милена Димитрова
Donated so far
 325  лв.

Goal amount
 3,000  лв.
End of Campaign
13.06.2021
Donor(s)
6

Category : Образование / наука

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация Старт Академия София

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  30  лв.
Cvetelina Todorova  100  лв.
Anonymous donor  45  лв.
Maria  100  лв.
Траян Траянов  30  лв.

Giveback details


Donate 100 lv. and get:
Картичка или рисунка от учениците

Total: 10 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Милена Димитрова

Campaign QR Code

Лятна Старт Академия - 5.0 - Еколози - Платформата
Платформата.бг © 2023. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта