Back to Campaigns

Преходно жилище - път към независим живот


Помогнете ни да ремонтираме първото в страната ни Преходно жилище за пострадали от насилие! 

Преходното жилище е форма на социална услуга, в която хората водят независим начин на живот, подпомогнати от професионалисти, за придобиване на умения за самостоятелен начин на живот. 

Създаването на Преходно жилище е естествено продължение на програмите, които Фондация "П.У.Л.С." реализира в подкрепа на пострадали от насилие. Благодарение на проекти и добри хора закупихме голям апартамент в близко населено място. Жилище, което се намира в близост до училище, детски градини, магазини, болница и други важви места. Жилище, чиято основна цел ще бъде да помага на пострадали от насилие да си стъпят на краката и да продължат живота си самостоятелно, след напускане на Кризисен център или друга подобна услуга. 

С покупката на апартамента ресурсите ни за неговото обновяване намаляха значително. Благодарение на подкрепата от наши приятели имаме мебели, посуда и други нужни вещи, но остава въпросът с основния ремонт, който е нужен за да се пригоди жилището за ползване. 

Необходима е подмяна на дограмата, входната врата, ремонт на банята и стаите - поставяне на гипсокартон и боядисване, подмяна на подовите настилки. 

При изключително икономичен ремонт са ни нужни около 7000 лв., за да пригодим жилището за ползване в следващия месец. 

Преходното жилище ще бъде с капацитет 6 човека и ще позволява на десетки хора ежегодно да направят своите първи стъпки към самостоятелен живот без насилие.

Кризисният център на Фондация "П.У.Л.С.", който е с капацитет 17 легла в момента е пълен. Две жени и техните деца вече са готови да напуснат центъра, но имат нужда от подкрепа. Тази подкрепа биха получили в Преходното жилище.

С ремонта на Преходнoто жилище ние даваме шанс на две майки и техните деца да започнат самостоятелен живот сега и на следващите хора, които имат нужда от спешна закрила и подслон! 

Помогнете ни сега! Нека заедно създадем първото Преходно жилище за пострадали от насилие в България. 

 

 

 

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Юлия Андонова
Donated so far
 7,900  лв.

Goal amount
 7,200  лв.
End of Campaign
27.06.2021
Donor(s)
105

Category : Човешки права

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация "П.У.Л.С."

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  500  лв.
Anonymous donor  50  лв.
Anonymous donor  10  лв.
Anonymous donor  30  лв.
Anonymous donor  100  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Юлия Андонова

Campaign QR Code

Преходно жилище - път към независим живот - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта