Back to Campaigns

Подкрепа за творците в Бургас


ЗА КАКВО Е ТАЗИ КАМПАНИЯ?

През 2020 година голяма част от творците в България и по света останаха без работа и средства, поради наложените ограничителни мерки във връзка с Covid-19. В Бургас над 200 творци, школи по изкуствата и културни мениджъри бяха и все още са изправени пред предизвикателството как да запазят професията си и да продължат артистичната си работа.

Това не е просто статистика - това са прекършени съдби, неосъществени мечти. Това е състояние на самота и беззащитност, които са убийствени за твореца. Един вакуум, в който липсата на перспектива се подсилва и от страха за оцеляване. Тази кампания освен да помогне, иска и да подкрепи, да покаже, че оцеляването не е самотно преживяване - има някой/някои, които са с мисъл за другия. Ако материалните стимули ще обезпечат един месец, отношението и грижата ще върнат вярата, мечтите, ще дадат опора за нова стъпка. Нищо не ни прави по-смислени и силни от подкрепата, от свързването помежду ни в една особено енергийна, човешка, творческа мрежа.

Ще изчезнат ли творците? Ще се преквалифицират ли в други професии? Ще остане ли изкуството само на екрана на компютъра?

Artist Relief Fund – Burgas има за цел да подпомогне творци на Бургас, пострадали от ограниченията, наложени в условията на пандемия.   

Кампанията набира средства до 14 май 2021 г. Средствата ще бъдат предоставени безвъзмездно на поне 10 бургаски творци, чиято работа е прекъсната или прекратена заради ситуацията с Covid-19.

ЗА КОГО Е?

  • професионалисти в областта на културата и изкуствата - изобразителни и сценични изкуства, музика, школи по изкуствата, културен мениджмънт и др.;
  • живеещи/работещи в Бургас и реализирали културен проект или артистична дейност през 2019 и 2020 г. на територията на града;
  • творци на свободна практика, чиято артистична дейност е спряна заради пандемията;
  • творци, представляващи юридическо лице, чиято артистична дейност е спряна заради Ковид-19;

КАК?

  • КАК ЩЕ СЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ СРЕДСТВАТА?

Набраните средства ще бъдат разпределени на база постъпилите заявления от бургаски творци, които са описали своята артистична дейност и затрудненията си в момента. Консултативният съвет ще разпредели събраните средства и ще гарантира прозрачност при отчитането им, отдавайки нужното уважение и към волята на подкрепените артисти.

Първият етап на кампанията ще продължи до 24 май 2021 г. – Деня на българската култура и писменост, а събраните средства ще бъдат разпределени в началото на месец юни, според заявените нужди на кандидатстващите артисти.

КАК МОГА ДА ПОДПОМОГНА КАМПАНИЯТА, АКО СЪМ ТВОРЕЦ И НЕ РАЗПОЛАГАМ С МНОГО СРЕДСТВА?

  • Като разпространите кампанията до възможно най-много и най-разнообразни хора в България и чужбина.
  • Можете също да предоставите някаква част от творчеството си в услуга на кампанията – като средство, с което да благодарим на дарителите или да генерираме допълнителни средства. Това могат да бъдат: билети за бъдещо представление, картини, артистични обекти или случвания, услуги или умения, които биха облекчили работата на други като вас.

КОЙ ОРГАНИЗИРА КАМПАНИЯТА?

Инициатор и организатор на кампанията е Сдружение “Танц БГ”, Бургас.

Консултативен съвет на кампанията е малък творчески и независим кръг от Бургас, който се стреми да реализира инициативи, свързани с развитието на изкуствата в града. Ние сме:

  • Петя Стойкова – културен мениджър и основател на Сдружение “Танц БГ”, хореограф на Танцова компания “Дюн”;
  • Антоанета Димчева – културен мениджър и PR с дългогодишна практика в музикалния мениджмънт, психолог;
  • Радостина Ценова – комуникатор на Българска Фондация “Биоразнообразие”, участник в организацията на редица арт проекти.

 

ПОВЕЧЕ ЗА КАМПАНИЯТА?

Фейсбук страница: https://www.facebook.com/ArtistReliefFundBurgas

 

 

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Петя Стойкова
Donated so far
 742  лв.

Goal amount
 5,500  лв.
End of Campaign
17.05.2021
Donor(s)
20

Category : Култура / изкуство

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Сдружение "Танц БГ"

Donors

Donor Name
Amount
Ralitsa  12  лв.
Константина Ханджиева  30  лв.
Олександра Ситенко  50  лв.
Елена  15  лв.
Петя Попова  30  лв.

Giveback details


Donate 12 lv. and get:
Билет за танцов спектакъл

Total: 10 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Петя Стойкова

Campaign QR Code

Подкрепа за творците в Бургас - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта