Back to Campaigns

Участие в 57-ми Световен танцов конгрес с танцовия спектакъл 'Втора кожа'


Участие в 57-ми Световен танцов конгрес, организиран от INTERNATIONAL UNESCO DANCE COUNCIL CID C/O UNESCO в Държавния кремълски дворец, Москва, Русия с танцовия спектакъл “Втора кожа” 

Аз съм Александра Драгова, хореограф и режисьор от град София. Миналата година, заедно с моя екип от трима души - Калина Кръстева, Бетина Димитрова и Денислав Иванов, все още ученици и студенти, реализирахме дебютния ми танцов спектакъл “Втора кожа”. След премиерата na 30.01.2020, спектакълът е бил част от няколко инициативи, свързани с изкуство, включително и по време на пандемията. Също така бе  избран от CID/ UNESCO в чест на Деня на танца да бъде излъчен в Централата на ЮНЕСКО в Париж. 

В края на миналата година получихме невероятната покана и възможност да представим спектакъла в Държавния кремълски дворец, Москва, Русия, 3-7 май 2021 на 57-ми Световен танцов конгрес, организиран от INTERNATIONAL UNESCO DANCE COUNCIL CID C/O  UNESCO. 

Световните танцови конгреси, организирани от INTERNATIONAL UNESCO DANCE  COUNCIL CID C/O UNESCO, под егидата на Министерството на културата Русия и  Националната комисия на ЮНЕСКО, са едни от най-значимите световни културни събития и са най-големите събрания на танцови специалисти от цял свят, най-добрата възможност да представим работата си, както и българското творчество на млади артисти, пред широка международна аудитория от практикуващи,  преподаватели по танц, хореографи, изследователи, журналисти, организатори и  критици от близо 50 държави.

Проектът насърчава приобщаването, професионализма и  културния обмен между млади творци, което и е една от основните цели на ЮНЕСКО. Утвърждава, че танцовото изкуство е  средство за диалог и интеграция, тъй като за него не съществуват езикови бариери. 

Силно се надяваме, че ще представим на международната сцена един качествен  продукт, който да защитава достойно образованието и танцовата култура в България.

Искрено се надявам да откриете нашето участие за интересно и да подкрепите нашето  присъствие на конгреса. Ще бъдем благодарни на каквато и да помощ оказана от ваша страна.

За участието в проекта е необходимо да платим пътни разходи, нощувки и такси  участие.

 

Повече информация за мен, участниците и спектакъла, може да откриете в линковете по-долу. При желание и необходимост съм изцяло на Ваше разположение за лична среща или ако се нуждаете от допълнителна информация.

https://aleksmdragova.com

https://www.instagram.com/aleks.dragova/

https://m.youtube.com/channel/UC_IWY7MLC-NiOpFbi8sU14Q

 

 

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Александра Драгова
Donated so far
 5,415  лв.

Goal amount
 4,500  лв.
End of Campaign
28.04.2021
Donor(s)
36

Category : Култура / изкуство

Legal state: INDIVIDUALS

Beneficiary: Александра Драгова

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  15  лв.
Диана  200  лв.
Anonymous donor  20  лв.
Десислава Овчарска  10  лв.
Miglena  50  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Александра Драгова

Campaign QR Code

Участие в 57-ми Световен танцов конгрес с танцовия спектакъл 'Втора кожа' - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта