Back to Campaigns

Система за високопоточна кислородна терапия за Пирогов в борбата с COVID


Добри новини! С помощта на Ubisoft Sofia успяхме да осигурим две машини за високопоточна терапия на болница Пирогов.

Болница ИСУЛ разполага само с две подобни машини, а броят на болните е голям. Новата цел на кампанията е да осигури поне една машина за болница ИСУЛ.

Здравната система отново е натоварена до краен предел заради COVID-19. Много от хоспитализираните болни развиват дихателна недостатъчност в различна степен и се нуждаят от поддържаща кислородна терапия. Броят на реанимационните легла е ограничен и се налага лечението на пациенти в тежко състояние да се случва в обикновенни отделения.

На фона на тази ситуация, системите за назална високопоточна кислородна терапия се оказват незаменими. Те са първи избор за лечение на пациенти, за които обикновената кислородна терапия с маска се оказва недостатъчна. С тези устройства се избягва интубация при 34% процента от болните, осигурява се комфорт на пациентите, защото лицето и устата остават свободни и резултатите от лечението са по-добри.

Болница "Пирогов" разполага с над 400 легла за лечение на пациенти с COVID-19. Наличните системи за назална високопоточна кислородна терапия са заети и лекарите са изправени пред трудни избори. Всяко едно допълнително устройство ще улесни работата на медицинските специалисти и ще спаси десетки животи през предстоящите тежки месеци. 

Цената на един апарат с еднократния консуматив за 20 болни е 12 500 лева с ДДС. Първата цел на кампанията е закупуване на един апарат.  След това ще стартира нова кампания за още една машина. След като бъдат задоволени нуждите на болница "Пирогов", ще продължим с други големи болници в България. 

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Димитър Митев
Donated so far
 28,694  лв.

Goal amount
 37,500  лв.
End of Campaign
30.04.2021
Donor(s)
36

Category : Лечение / рехабилитация

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов"

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  90  лв.
Златка Гочева  100  лв.
M  50  лв.
Anonymous donor  35  лв.
Людмила Савова  50  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Димитър Митев

Campaign QR Code

Система за високопоточна кислородна терапия за Пирогов в борбата с COVID - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта