Back to Campaigns

Близо до теб


Сдружение БАЛИЗ - Плевен има цел да набере 19 000 лв. за закупуване на микробус, който ще бъде предоставен за ползване на Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания в града.

Центърът работи с деца от 3 до 18 години с различни увреждания, като осигурява възможност за почасови безплатни услуги - двигателна, социална и логопедична рехабилитация, психологическа и педагогическа подкрепа. 75 деца с различни затруднения от oбласт Плевен посещават Центъра. Центърът не разполага с никакво превозно средство, а в процеса на работа все повече се усеща остра необходимост от такова. С осигуряването на микробус ще има начин деца, които ползват услугите, да бъдат извозвани от домовете си до социалната услуга и обратно /предимно за тези, които не са от град Плевен, а от малки населени места на областта/, също така ще има възможност специалисти да извършват домашни посещения и да работят с детето в домашни условия. Не на последно място ще могат да се организират различни екскурзии и мероприятия без да се натоварват родителите с допълнителни разходи за пътуване, които бюджетът на услугата не може да покрие, а суми от 2-3 лв. са непосилни за семействата с незавидни и крайно недостатъчни доходи.

Родители на деца с увреждания предимно от малки населени места с болка споделят за финансовите  си затруднения да покриват пътните си разходи, както и за липса на удобен транспорт от населеното място до града, за да посещават услугата. Единственият избор, който имат, е да се откажат от нея и да им остане вината, че „затварят“ децата си и не им осигуряват необходимата подкрепа. Придвижването на дете на инвалидна количка с градския транспорт и по неразчистените тротоари през зимата в много случаи е причина детето просто да не идва в Центъра и да бъде лишено от необходимата рехабилитационна процедура.

Трудно е и да останеш безучастен и да не търсиш възможност за разрешаване на този проблем, а ежедневното „препъване“ в него е мотивът екипът на Сдружение „БАЛИЗ“ - Плевен да търси дарения за закупуване на микробус.

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Габриела
Donated so far
 10  лв.

Goal amount
 19,000  лв.
End of Campaign
14.02.2017
Donor(s)
1

Category : Лечение / рехабилитация

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Сдружение БАЛИЗ-Плевен

Donors

Donor Name
Amount
Михаил Замфиров  10  лв.

Giveback details


Donate 50 lv. and get:
Благодарствено писмо

Total: 0 gift/s/.
All giveback are sold.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Габриела

Campaign QR Code

Близо до теб - Платформата
Платформата.бг © 2020. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта