Back to Campaigns

Да подкрепим една самотна майка да завърши образованието си!


Благодарим на всички дарители, които ни помогнаха да съберем 1500 лева, за да платим обучението на самотната майка от Търговище! С общи усилия осигурихме парите, необходими на Мирослава, за да завърши висшето си образование.

Вдъхновени сме от всички добри хора, които ни подкрепиха и сме готови да продължим да помагаме на младото момиче да се образова! Нужни са още 1310 лв, за да да може Мирослава да запише два семестъра за учителска правоспособност и изкара курс за компютърна грамотност и бизнес английски.

Мирослава (името на жената е променено) е на 22 години, студентка във втори курс в специалност английска филология на Шуменския университет. Тя е самотна майка, учи и работи, за да издържа себе си и детето си. Много други млади майки учат и работят, нали? Мирослава е амбициозна и упорита и досега успява да се справи с разходите. Но само силен характер не е достатъчен. Тя няма да успее сама да завърши висшето си образование без подкрепа.

Младата жена напуска училище в 11-ти клас, когато се запознава с партньора си и забременява. Семейният живот обаче й носи много болка. Тя системно е унижавана и малтретирана. Живее в крайна нищета, защото мъжът й прибира всички пари от майчинството, за да залага на хазартни игри. Въпреки трудното си положение и изправена пред неизвестността, Мирослава намира сили да напусне тази „отровна” връзка. Заедно с детето си се подслонява при своите родители.

Ние от „Асоциация НАЯ” помагаме на Мирослава с консултации с психолог и социален работник от една година. С много усилия тя започна да изгражда живота си отначало. Младата майка се върна в училище и успя да завърши средното си образование. С дипломата от гимназия обаче беше трудно да намери работа, с която да осигури издръжката на себе си и детето си. Получаваше минимална заплата, а по време на кризата с COVID-19 остана без работа и никакви доходи.

Въпреки че нямаше пари, за да плаща за частни уроци, Мирослава залегна здраво над учебниците и сама се подготви за изпит по английски език. Получи добра оценка и стана студентка в Шуменския университет.

Вашата подкрепа ще даде шанс на младата жена да си намери хубава работа и заедно с детето си да гради бъдещето си!

Благодарим Ви, че вярвате в Мирослава и всички силни жени като нея!

Можете да подкрепите кампанията и с дарителски SMS с текст DMS OBRAZOVANIE на номер 17 777 за трите мобилни оператора.

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Нина Николова
Donated so far
 2,819  лв.

Goal amount
 2,810  лв.
End of Campaign
29.03.2021
Donor(s)
29

Category : Човешки права

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Сдружение "Асоциация НАЯ"

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  30  лв.
Боряна Данкова  50  лв.
Anonymous donor  15  лв.
Anonymous donor  50  лв.
Anonymous donor  10  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Нина Николова

Campaign QR Code

Да подкрепим една самотна майка да завърши образованието си!  - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта