Back to Campaigns

Подарък за хижа Кикиш - интернет, уебкамера и метеорологична станция


Проверявате ли какво ще е времето преди да поемете към планината? Добре ли ви звучи както си стоите в офиса, да погледнете каква е обстановката около любимите Ви хижи и заслони?

Все още има много хижи и заслони в България, до които модерните технологии не са достигнали.

Ние от "Българска Организация на Хижите с Обсервация" – БОХО™ сме екип планинари и сме се захванали да оборудваме хижите в България с интернет, онлaйн метеорологични станции и уеб камери, за да могат туристите да се информират предварително за метеорологичната обстановка в планините и да разчитат на правилна и актуална прогноза за времето, както и да популяризираме осъзнат екологичен туризъм и опазването на околната среда.

До сега успяхме да оборудваме чрез Вашите дарения 14 хижи с уеб камери, метеорологични станции или интернет и можете да ги видите на www.huts.bg :

х.Камен Дел на Витоша

х.Вихрен в Пирин

х.Мальовица в Рила

х.Конгур в Беласица

х.Беласица в Беласица

х.Рай в Стара Планина

х.Академик в Родопите

х.Ловна в Рила

х.Септември на Витоша

х.Бунтовна в Средна гора

х.Планинарска Песен на Витоша

заслон "Черни Връх" 2290m на Витоша

Чайната на Меча Поляна до ЦПШ "Мальовица"

х.Балканити на Витоша

С дарените от Вас средства ще бъде закупена и монтирана нова техника и на хижа „Кикиш“ на Витоша и официално ще бъде включена в проекта на „Българска Организация на Хижите с Обсервация” за цялостна обсервация на околната среда в планинските райони в България.

От няколко години хижа "Кикиш" се стопанисва от едно страхотно семейство хижари и техните приятели, които са се захванали с нелеката задача да върнат старата слава на хижата и не спират да влагат труд, усилия и средства за облагородяване. Сега те имат нужда от нашата подкрепа, за да включим хижата към проекта.

Екипа на БОХО™ ще им помогнем това да се случи, като осигурим радио антени и качествен интернет за туристите, уебкамера с Full HD резолюция, която да предава картина от хижата в реално време и метеорологична станция, за което разчитаме на подкрепата на туристите и планинарите за набиране на средствата чрез тази дарителска кампания.

Хижа “Кикиш” се намира в красива смесена гора във Витоша, под връх Камен дел, на 1430 метра н.в.. Дълго време сградата стоеше запустяла, докато през 2016 година Васил Лазаров започва да я стопанисва и се захваща здраво и с много ентусиазъм да я стегне и да й даде нов живот. И с помощ в началото от приятели, а после и от много дотогава непознати хора - доброволци, това се случва. Днес хижа "Кикиш" отново е много уютно място с топла печка, големи чаши чай и красиво изрисувана столова.

Кухнята и спалното помещение работят всяка събота и неделя, а през останалото време столовата е отворена. В таванското помещение над столовата има 8 места за спане на матраци. Благодарение на труда на Васил и доброволци в хижата вече има ток, а водата се налива от изворче точно до сградата.

Нека с общи сили да възродим планинския туризъм в България и да доближим на един клик разстояние красотата на българските планини до всеки турист.

Нека заедно направим подарък и на хижа "Кикиш" на Витоша!

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Българска Организация на Хижите с Обсервация
Donated so far
 3,680  лв.

Goal amount
 3,680  лв.
End of Campaign
07.03.2021
Donor(s)
52

Category : Подобряване на средата

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Българска Организация на Хижите с Обсервация

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  50  лв.
Стефан Борисов  10  лв.
Аспарух Камбуров  20  лв.
Дамян Минков  200  лв.
Anonymous donor  20  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Българска Организация на Хижите с Обсервация

Campaign QR Code

Подарък за хижа Кикиш - интернет, уебкамера и метеорологична станция - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта