Back to Campaigns

Developing Dog Traits


Animal Rescue Sofia е организация, която работи за решаването на проблема с бездомните кучета и котки в страната. С помощта на хиляди доброволци и дарители успява да построи приют Фермата. В него във всеки един момент се отглеждат около 200 бездомни животни, като персоналът винаги се стреми да помага на максимален брой с ограничените ресурси, с които разполага. Всеки ден в приюта попадат болни, бедстващи или пострадали при инциденти кучета и котки. Извършват се и кастрации, защото това е единственият хуманен и законен метод за намаляването на популацията на бездомни животни в България.

Приютът се издържа изцяло от дарения и партнира с приюти и природозащитни организации от други европейски държави, благодарение на които голяма част от животните намират домове и в чужбина. ARS също насърчава стопаните към по-отговорно поведение, защото голяма част от животните са изхвърлени или заченати от домашни кучета.

Developing Dog Traits е кампания, която цели да спомогне събирането на средства за бездомни животни чрез фотографски проект, представящ моменти от живота на кучетата и обстановката в Animal Rescue Sofia от две години насам. Личната ми мотивация за проекта се състои във възможността чрез фотография да допринеса за кауза, в която вярвам, тъй като съм пряко свързан с нея – собственото ми куче е прибрано от улицата. Снимките, които ще бъдат представени във фотокнига и изложба през април 2021г., са заснети в период от две години, като проектът ще продължи и в бъдеще. Animal Rescue Sofia не само приютява бездомни животни, но и всеки уикенд организира разходки на животните с доброволци, което помага за социализацията и интеграцията им в света зад решетките. Затова и крайната ми цел с изложбата и фотокнигата е както да покажа последствията от изхвърлянето на питомни животни, така и да популяризирам доброволческите инициативи.

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Кристиан Кънчев
Donated so far
 70  лв.

Goal amount
 6,000  лв.
End of Campaign
23.04.2021
Donor(s)
2

Category : Природа / животни

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Animal Rescue Sofia

Donors

Donor Name
Amount
Яна  50  лв.
Веселка Йорданова  20  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Кристиан Кънчев

Campaign QR Code

Developing Dog Traits - Платформата
Платформата.бг © 2022. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта