kauflandcsr_preview.jpg

Дарителството е част от цялостната политика за устойчиво развитие, която Kaufland България разгръща под слогана "Действията носят промяната". Компанията полага усилия да насърчава култура на дарителство от работното място и развива проекти за корпоративно доброволчество. Сред тях са традиционните вътрешни благотворителни инициативи базари за Коледа и Великден, за които служителите готвят и творят в името на кауза.

От 2021 г. компанията разшири възможностите за дарения, като вече служителите могат да даряват и онлайн. Включете се и подкрепете значими каузи на организации, с които Kaufland България традиционно си партнира или които е подпомагала по различни поводи. 

Благодарим на всички Kaufland добротворци! Благодарим на всички дарители!

zanas.kaufland.bg/otgovornost

BCause Foundation is the official charity partner of the event, and donations are processed via www.platformata.bg

Дарителска кампания на Kaufland България с Платформата.бг

Кауфланд подкрепя: #ЗАДОБРОТО в помощ на бежанците от Украйна

a1_zadobroto.png

Приятели, с болка и мъка следим войната в Украйна и от първия й ден мислим как можем да помогнем. Обмисляхме как не просто да бъдем полезни, а да подкрепим максимално ефективно стотиците семейства, които бяха принудени да напуснат домовете си, да изоставят работата си, да облекат децата си и с по една раница да побягнат към България, за да се спасят от войната. Те са наши братя, сестри, деца, а тази война се превърна във война срещу цивилизацията. Пристигащите, но и тези, които остават там, имат нужда от подкрепата и силата на доброто в нас.

Ние вярваме, че човешката добрина е по-силна от ракетите, танковете и бомбите и докато можем, ще се броим за тази вяра с всички възможни ресурси...

Кауфланд подкрепя: фондация "Нашите недоносени деца"

nedonoseni-1.jpg

Фондация "Нашите недоносени деца" е създадена през 2012 г. от 3 майки на недоносени бебета в подкрепа на преждевременно родените деца и техните семейства. Застъпваме се за правото на всяко новородено, което се нуждае от болнично лечение, да получи качествена и съвременна медицинска грижа, фокусирана върху нуждите на семейството и тяхното право да бъдат до детето си. Отвъд болничния период, работим за правото на всяко дете със специални потребности да получи подкрепа спрямо своите индивидуални нужди, която да гарантира неговото оптимално детско развитие.

Кауфланд подкрепя: WWF

wwf_picture_platformata.bg.png

WWF е международна природозащитна организация, която работи и в България от 2006 г. Предизвикателствата пред нас са наистина сериозни: опазване и възстановяване на гори; опазване на емблематични животински видове в България – мечките в планините и есетровите риби в Дунав; опазване на реките и речните екосистеми; подкрепа за традиционните селски стопани и природоопазващия туризъм; насърчаване на възобновяемата енергия и помощ за въгледобивните региони в прехода към алтернативен поминък; непрекъсната борба с незаконните икономически дейности в защитените природни местности; образователни и иновационни програми за младежи.Помогнете ни да изградим бъдеще, в което хората живеят в хармония с природата!

Кауфланд подкрепя: "Капачки за бъдеще"

kapachki.jpg

Организаторите на кампанията "Капачки за бъдеще" си поставят две основни цели: да събират пластмасови капачки, които се предават за рециклиране и с получените пари да закупуват кувьози и друга необходима техника за неонатологичните отделения в цялата страна, основно в по-малките градове.Така те се грижат едновременно за околната среда и за недоносените бебета на България.

Следете активните кампании и проекти на организацията във фейсбук: www.facebook.com/kapachkizabudeshte 

Кауфланд подкрепя: Стипендии "Готови за успех"

gotovite.png

Стипендиантската програма "Готови за успех" е програма на Фондация BCause, осъществявана от 2006 г. Програмата подкрепя образованието на деца и младежи без родители, отгледани от роднини или в социални домове. Тези деца разполагат с минимални ресурси, за да покрият основните си потребности, принудени са да работят и рядко продължават образованието си - единственият им доход е отпусканата от държавата пенсия.

Стипендиите „Готови за успех" са уникални с две неща. Първо, средствата за стипендиите са осигурени изцяло от дарения - от фирми, и от частни лица. И второ, водещ критерий е успехът на кандидатите. Програмата подкрепя младежите не просто защото са ощетени от съдбата, а защото имат изключително добри постижения и отличен успех. В този смисъл програмата е и предприемаческа. Програмата се подкрепя от множество частни дарители и компании, работещи в България. 

Кауфланд подкрепя: Фондация П.У.Л.С.

puls.jpg

Приоритет на Фондация “П.У.Л.С.” е изграждане и установяване на ефективна програма от грижи в региона на Югозападна България за възрастни, юноши и деца, и техните семейства, които са преживели насилие. Фондацията работи в 2 основни насоки по отношение на насилието – превенция и рехабилитация.

Първата се занимава със съществуващите нагласи по отношение на случаите на домашно насилие/сексуално насилие/трафик/злоупотреба с деца, и възприема образователен подход, лобиране и планиране на инициативи и дейности в общността.

Втората насока се занимава с идентифицираните случаи на насилие и възприема индивидуален или семеен подход при работата. Фондацията акцентира върху необходимостта от предоставяне на кризисна помощ и интервенция в случаите на актуално насилие, преди предоставянето на друг вид психологическа, семейна, правна подкрепа или лечение на травмата. За целта създава кризисен център за дългосрочно настаняване на клиенти, които имат желание да продължат психологическата работа по посока на тяхното овластяване и промяна на жизнената им ситуация.

Фондация "Проект Северозапад"

severozapad.jpg

Патронажната кухня на Фондация Проект Северозапад доставя ежедневно храна на възрастни хора от над 15 населени места в Северозападна България. Вече две години се грижим за възрастните хора от този регион. Независимо от КОВИД пандемията, ние останахме до възрастните хора, спазвайки всички мерки за безопасност и осигурявайки качествена и питателна храна. През изминалата зима, благодарение на дарителска подкрепа, успяхме да осигурим безплатна хранене за повече от 50 възрастни хора и хора с трайни увреждания и психични страдания, изпаднали в тежка ситуация. Стартираме кампания за набиране на средства, за да осигурим подкрепа за тях отново. 

Само 40 лева осигуряват топла храна на един възрастен човек за 10 дни. Подкрепете ни!

Предишни кампании на Kaufland България

Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта