Back to Campaigns

ЗА СИГУРЕН, ИНФОРМИРАН И ПО-БЕЗОПАСЕН ДОСТЪП ДО РУСЕНСКОТО ПОЛОМИЕ


УВАЖАЕМИ ПОЧИТАТЕЛИ НА ДИВНОТО И ОМАЙНО ПОЛОМИЕ,

Щедростта на майката природа към Ломовете, към нашата планина под равнина, е неизмерима. Дълбоките каньони с непрогледни ниши и пещери, със стотиците скални църкви, обители и калета, редом с виещите се реки сред приказно красиви долини, привличат все повече русенци, на излетници и туристи от региона, страната и чужбина.
Но важно и тревожно обстоятелство е, че голяма част от маршрутите не са окомплектовани с указателни табели и с надеждна и сигурна маркировка, което крие рискове за неприятности и нежелани инциденти.
Затова Спортно туристическо и природозащитно дружество „Академик“, съгласувано с Дирекцията на ПП „Русенски Лом“ и общините Иваново, Две могили и Ветово, предприема мерки за създаване на условия за по-сигурен, информиран и по-безопасен достъп за туризъм и спорт в Поломието.
Освен мащабна кампания за широка информираност относно маршрутите, необходимата индивидуална екипировка на туристите и правилата за безопасно практикуване, важна част от мерките е обезопасяването на най-рисковите места по пътеките и на мостчетата над реките. .
Към общините, на чиито територии попада Поломието, към Дирекция на ПП „Русенски Лом“, Регионална дирекция по горите, ловните и горските стопанства и Oбластна администрация са отправени предложения за активно включване в дейностите по ремонт и поддръжка, за разработване на проекти и програми за кардинално решаване на проблемите в Поломието.
Но в краткосрочен план спешно е необходимо на важни кръстовища и на други ключови за ориентиране и опасни за преминаване места, да бъдат поставени до края на 2023 г.:

- 24 нови указателни стрелки/табелки;
- 3 маршрутно-информационни табели;
- 2 допълнителни парапета и други укрепителни елементи за по-безопасно преминаване по 3 моста над река Черни Лом и 2 моста над река Бели Лом.

Разчитаме на нашите доброволци, на инструментите и специализираната техника, с които разполагаме, влагаме пари от скромните си бюджети.
А недостигащите за целта 950 лв. се надяваме да съберем с дарителска кампания, която да проведем с помощта на Фондация BCause и включване в Световното движение за празнуване на щедростта - вторникът 28.11.2023УВАЖАЕМИ ПОЧИТАТЕЛИ НА РУСЕНСКОТО ПОЛОМИЕ, ПРИЯТЕЛИ, ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ И ПОДКРЕПЕТЕ ПРЕДПРИЕТОТО НАЧИНАНИЕ !
Дори и най-малкото Ваше дарение ще ни бъде от голяма полза.
ЗАЕДНО МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ ПОЛОМИЕТО ПО-СИГУРНО И ПО-БЕЗОПАСНО ЗА РАЗХОДКИ, ЗАБАВЛЕНИЯ, ТУРИЗЪМ И СПОРТ.   

 

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Стефан Георгиев
Donated so far
 220  лв.

Goal amount
 950  лв.
End of Campaign
08.12.2023
Donor(s)
7

Category : Подобряване на средата

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Спортно туристическо и природозащитно дружество "Академик" - Русе

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  30  лв.
Anonymous donor  30  лв.
Ивелина Томова  30  лв.
Явор Нейков  50  лв.
Anonymous donor  30  лв.

Giveback details


Donate 30 lv. and get:
Безплатна туристическа карта-планшет
на маршрутите в Поломието - издание 2023
г.

Total: 20 gift/s/.
 

Donate 80 lv. and get:
Издание (по избор) на Регионален
исторически музей – Русе, свързано с
Русенското Поломие.

Total: 8 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Стефан Георгиев

Campaign QR Code

ЗА СИГУРЕН, ИНФОРМИРАН И ПО-БЕЗОПАСЕН ДОСТЪП ДО РУСЕНСКОТО ПОЛОМИЕ - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта