Back to Campaigns

Най-дълголетното читалище в община Велинград обновява своята сцена!


Целта на настоящата дарителска кампания е да закупим нови театрални завеси, за да подобрим условията на нашата сцена и да я преобразим, така че да отговаряме на съвременните изисквания и всички артист-изпълнители да се чувстват още по-уютно при нас!

Разположено в идеалния център на Велинград, народно читалище „Отец Паисий – 1893“ реализира ежегодно над 100 събития в своя театрален салон! Културната програма включва както изяви на местни състави, така и многобройни участия на гостуващи артист-изпълнители. Благотворителни концерти, театрални спектакли, литературни четения и представяне на автори, коледни концерти и училищни продукции – всички тези събития превръщат нашия салон в емблематично средище, в пулсиращото сърце на общността.

Едно от най-ярките събития през текущата година бе гостуването на оперни звезди от международната сцена по случай отбелязване годишнина от рождението на Николай Гяуров. Това е вторият пореден концерт със световно известни артист-изпълнители, начинание, което се надяваме да превърнем в традиция.

Не на последно място, нашата сцена е и пространство за изява и експеримент на млади таланти, които тепърва прохождат в своята професионална кариера. Те ползват салона абсолютно безвъзмездно, като това е нашият начин да подпомогнем развитието на новите поколения в предизвикателния свят на изкуството.

Апелът ни е заедно да преобразим театралната сцена, по-начин, който да отговаря на съвременните изисквания за работа. Избрали сме 330 гр. негорим плат Регата, за да оформим т.нар „черна кутия”, нужна ни за театралните спектакли. Вече имаме подкрепа завесите да бъдат разкроени и ушити безвъзмездно от фирма, специализирана в шивашката индустрия.

Вярваме, че с общи усилия и стъпка по стъпка можем да превърнем нашето Читалище в един красив, разпознаваем и утвърден уютен дом на културния живот в града!

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Силвена Байракова
Donated so far
 2,320  лв.

Goal amount
 4,744  лв.
End of Campaign
27.02.2023
Donor(s)
16

Category : Култура / изкуство

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: НЧ "Отец Паисий - 1893"

Donors

Donor Name
Amount
Венета  20  лв.
Anonymous donor  50  лв.
Rumen Minchev  5  лв.
Anonymous donor  200  лв.
Anonymous donor  10  лв.

Giveback details


Donate 50 lv. and get:
Дарете 50 лв. и ще получите: 2 броя
дизайнерски картички с автор Петя
Константинова

Total: 50 gift/s/.
 

Donate 500 lv. and get:
Дарете 500 лв. и ще получите: ръчно
изработена подвързия за книга

Total: 10 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Силвена Байракова

Campaign QR Code

Най-дълголетното читалище в община Велинград обновява своята сцена! - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта