L_1517995909_fond-lechenie-2.jpg

Да знаеш, че детето ти има нужда от медицинска помощ и да не можеш да му я осигуриш. Това е усещане, което никой не трябва да изпита.

Фонд "Лечение и рехабилитация на деца" на BCause събира дарителски средства, с които подпомага на деца да получат нужната терапия.

Фондът подкрепя семейства с деца до 18 години с хронични и други заболявания. Те имат нужда от редовни терапевтични процедури, а средствата, които се отпускат от НЗОК, са недостатъчни. Клиничната пътека за рехабилитация на деца с детска церебрална парализа, например, покрива 10 дни процедури (20 за родените в София), при епилепсия пък касата покрива 1-2 курса рехабилитация годишно.

Фондът отпуска средства и за помощни средства - инвалидни колички, вертикализатори, триколесни велосипеди, санитарни столове и др. Цената им е изключително висока, а без тях ефектът от рехабилитацията отслабва.

Решенията за отпускане на средства от Фонда се взимат от комисия, която заседава два до четири пъти годишно. Средствата се превеждат директно на рехабилитационните центрове и медицинските центрове.

Всяка година над 40 деца получават здравните грижи, които семействата им не можеха да си позволят.

„За втори път се обръщаме към вас с молба за финансиране. Първия път, когато ни подкрепихте, закупихме на болното си дете вертикализатор, който ползваме и до този момент. Настъпи подобрение и продължаваме да се борим с тежката диагноза ДЦП. От половин година посещаваме рехабилитатор на лични разноски. Успяваме да се справим донякъде и сами, но имаме нужда отново от вашата подкрепа, за да продължим и, ако е възможно, да увеличим процедурите, за да се подобри състоянието на момчето ни”, ни пишат родители.

Помогнете ни да достигнем до повече деца и родители!

Вашата подкрепа е жизненоважна за децата и е глътка въздух за родителите, които ежедневно се опитват да осигурят нормален живот на децата си.

Брой редовни дарители

Брой дарители онлайн: 0
Брой дарители по ведомост: 125

Направете дарение за ''Фонд Лечение и рехабилитация на деца''

Disable donation

Причина: Campaign expired
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта