Кан Академия - Образование без раници

khanacademy.jpg

Мисията на “Образование без раници” е да превеждаме и адаптираме най-добрите в света безплатни образователни ресурси и да подкрепяме учащите, учителите, семейството и всички, ангажирани с образованието, в постигането на високи образователни успехи.

Основният ни проект е развитието и поддържането на българската версия на най-голямата образователна платформа в света - Кан Академия (bg.khanacademy.org) - безплатна за всички, навсякъде. С нея даваме на абсолютно всички български деца същия шанс да успеят, както връстниците им по света. Сред дейностите на “Образование без раници” са още обучения за учители, консултации за образователните институции с цел дигитализация, събития за родители и деца за работа с Кан Академия и други утвърдени дигитални ресурси, за иновативни обучителни практики от цял свят, развитие на специфични меки умения като “нагласа за развитие” и др.

За какво дарявате: Изберете сами:

 + За работата по българската версия на Кан Академия, една от най-използваните и помагащи образователни платформи с материали по всички основни науки и с инструменти за учители и родители. Напълно безплатна. Можете дори да “осиновите” конкретен видео урок или тема от Кан Академия.

+ За работата ни с учители и училища чрез подкрепящи обучения, безплатни уебинари и консултации. Можете дори да “инвестирате” в нова поредица безплатни видео туториали за българските учители с полезни за тях и учениците дигитални приложения и практики.

Ако желаете да насочите как да се ползва дарението, пишете на hi@obr.education

Какво свършихме през 2020 г. и ще надградим с ваша помощ?
В обобщение:

+ Преведохме 944 видео урока и 1 292 500 думи в статии и упражнения по математика, история, биология, химия, физика, здраве и медицина, икономика, компютърни науки, изкуство, ресурси за учители и родители и темата “нагласа за растеж” в Кан Академия. А годината още не е свършила ;) Отзиви за платформата можете да чуете тук. А международни изследвания, доказващи как Кан Академия помага - тук.

+ Организирахме страхотни кампании за насърчаване ученето в социалните мрежи с постове като този или този, достигнали общо стотици хиляди потребители. 

+ Случихме 22 събития с обхванати над 3900 учители и директори около дистанционното обучение и Ковид-19 - обучения, уебинари, презентации, консултации, конференции, наши и някои партньорски. Организирахме 11 безплатни уебинара за учители с 371 000+ минути гледания във Facebook и 2 900+ гледания в YouTube.

+ За мотивиране децата и поддържане на ученето в пандемията, организирахме първото Национално онлайн състезание по математика с Кан Академия със страхотни награди и с участието на 1250 ученика, 68 учители и 39 родители.

+ В месеците на пандемия подкрепяхме и родителите, например с уебинари, примерни графици за организиране на деня на децата при дистанционно обучение, или с “първи стъпки” и често задавани въпроси.

+ Стартирахме мрежа от ученици "посланици", които помагат на други ученици. 

+ Консултираме редовно МОН по отношение на дистанционното обучение и нуждите на деца, родители, учители.

В медиите комуникираме всичко важно - само няколко примера с БНТ - 100% будни, БНТ2, Капитал, Дневник, Nova.bg, Actualno.bg, Economic.bg, Bloombergtv.bg и мн. др.

Станете част от всички тези усилия. Дарете. Призовете още съмишленици. Дайте ни вашите насоки.

Благодарим ви!

Брой редовни дарители

 

Брой дарители онлайн: 0
Брой дарители по ведомост: 0

Направете дарение за Кан Академия на български и дейностите на “Образование без раници” в подкрепа на българските учители

Disable donation

Причина: Campaign expired
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта