Всички кампании

Искам да съм здрав!


Проектът на фондация "Дечица"  "Искам да съм здрав" е насочен към 20 деца от центрове за настаняване от семеен тип в София, доброволци на фондацията (20 човека с техните деца), приятели и деца от общността.

Затлъстяването е проблем на всички хора, в частност на подрастващите. Според данни от НСИ всяко трето дете страда от наднормено тегло, а немалка част са в преддиабетно състояние.

Децата от институции нямат модели, които да следват, и често се хранят с каквото им попадне- чипс, кола, пици, хотдог, енергийни напитки. В дългосрочен план това вреди на зъбите, кожата, здравето им като цяло. За да избегнем появата на здравословни проблеми в бъдеще, искаме да възпитаме своевременно у тях правилни навици.

Целта на проекта "Искам да съм здрав" е чрез вдъхновяващ пример добрите практики в областта на здравето, движението и културата като цяло да стигнат до повече хора и да се превърнат в начин на живот. 

Проектът е разделен в три теми:


Здравословно хранене

Книги и защо човек трябва да чете и да е информиран

Движение и спорт


Избрахме тези основни теми, защото според нас, за да е щастлив един човек, той трябва да е здрав, да се движи много и да може да взима самостоятелни решения, базирани на натрупани знания. 

Каним различни интересни и разпознаваеми хора, които да споделят своя опит с децата в някоя от основните ни теми. 

Насърчаваме децата да се информират какво е здравословен начин на живот и кои храни са вредни, кои полезни, защо спортът и движението са важни, защо трябва да се чете и да бъдем информирани.

 

Със средствата, които се опиваме да съберем, ще можем да осигурим полезна храна и спорт за децата през следващите две години, закупувайки продукти за приготвяне на здравословни ястия и кухненски уреди, екипировка за туристически преходи, както и да заплащаме посещения на различни видове спорт.

 

 

Новини и коментари

Основна снимка
Богдана Манова
Дарения
 0  лв.

Целева сума
 5,000  лв.
Край на кампанията
31.12.2016
Дарители
0

Категория на кампанията : Деца и младежи от институции

Правен статут: НПО или друга организация

Даренията ще получи: фондация ДЕЧИЦА
Не са получени дарения за тази кампания.
Станете първия дарител за тази кампания

Дар за дарители


Дарете 10 лв. и ще получите:
силиконови гривни с логото на
фондацията

Общо 1 дара са осигурени.
 

Инициатор

Основна снимка
Богдана Манова

QR Code на кампанията

Искам да съм здрав! - Платформата
Платформата.бг © 2021. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта